Ha itt kb mindenki úgy gondolja, hogy ha bevállalsz egy kutyát, mindenből a legjobbat kell kapnia, viszont ha egy gyereked van, rá már ez nem vonatkozik?
Nagyon sok gyerek írja ide, hogy "hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy lehessen kutyám". Erre ő megkapja, hogy ez egy hatalmas felelősség, egyetem mellett nem lesz rá ideje stb.
Viszont az alap, ha veszel egy kutyát az tk-s legyen/menhelyi, az összes létező oltást beadd neki, a legdrágább kajákkal etesd, vidd kutyasuliba és 4-6 óránként rohangálj haza a munkából pisiltatni.
Az miért nem alap, ha bevállalsz egy gyereket, akkor egy kutyát is bevállalsz vele, meg hörcsögöt/nyuszit/macskát? Ugyanúgy szükséges a gyerek fejlődésében egy állat, mint a kutya fejlődésében a suli. Ha pedig a szülő nyakán marad, viselje büszkén, mint a gyerekvállalás velejáróját és igen, amikor gyereket vállal kalkulálja bele, hogy 8-10 éves korától egy 10-15 kg-os kutyát is kell etetnie....
Remélem lejött, hogy nem azzal a résszel van problémám, hogy adjunk meg mindent a kutyánknak, sőt még helyeslem is.
Nektek mi erről a véleményetek?
A gyereknek mióta igénye az állat? Van olyan gyerek aki egyáltalán nem akar, ha most a gyerek kitalálja hogy ő pónit meg bernáthegyit akar akkor köteles vagyok elköltözni társasházból csak hogy eltarthassak egy állatot akire lehet hogy 1 év múlva ráun? Egy csomó gyereknek az állat olyan mint egy játék, akarja, akarja, megkapja, játszik vele aztán már nem kell neki, a gyerekszülés nem azzal egyenlő hogy mini állatkertet köteles berendezni az ember, nagyon sok ismerősömnek sose volt állata mégis normális felnőtté váltak.
Igazából az állat nem is a gyereké hanem a szülőé, a gyerek elvárja ilyenkor a szülőtől hogy gyakorlatilag tartson kutyát, de a tartás pozitív részeit engedje át a gyereknek, mert "igényli", francokat igényli ,ennyi erővel ha van gyereked, alap, hogy szülsz mégegyet mert a testvérek jobban kijönnek, az meg ha nem akarsz egyből 2gyereket nevelni egyszerre a "te bajod, ez vele jár".
2 kutya nem mozgatja le egymást, de ismerősnél pl láttam h mien jól elvan a két kutya, játszanak...
Lakásba nem bernáthegyire gondoltam, hanem pl csivavára.
Mellesleg ny@lj@ ki a $€ggem aki megint lepontozott.
A gyerekkoromba visszatekintve két fajta gyerek volt: akinek volt valamilyen állata és meg volt vele elégedve és akinek nem volt, vagy kutyát akart de teknőst kapott. Az utóbbi mindig vágyakozott a kívánt állat után, de nem csak két hétig, hanem 3-4 évig.
Ha egy gyerek testvért szeretne és megoldható(anya tud szülni) akkor miért ne kapja meg? Szerintem ez még messze nem az elkényeztetés kategória. Egy testvér pl igenis jó hatással van a későbbi társas kapcsolatokra, fejleszti a kompromisszumképességet stb.
Panelba miért jobb gyereket tartani, mint kutyát? Általában az előbbi többet ordít, mint az utóbbi.
Bár ezeket a válaszokat olvasva már abban sem vagyok biztos, hogy az egyáltalán bármi elvárás lenne a szülő felé a gyereknevelés tekintetében. Vagy talán úgy gondoljátok, hogy mindenki örüljön, hogy világra hozta az anyja és fedél van a feje felett? Ha valaki 18 évig megtűri a gyerekét az már jó szülőnek tekinthető? Teljesen elhanyagolható, hogy pl egy osztálykirándulásra nem tud elmenni, mert azt már nem feladata kifizetni a szülőnek? A további tanulmányokról már nem is beszélve...
Érdekes feltevés, de szerintem a gyerek mellé nem kötelező a kutya, se más háziállat.
De!
Tény és való, hogy egy házi állaton rengeteg olyan dolgot tud megtanulni a gyermek, amelyet sehonnan máshonnan ( se könyvekből, se másoktól, se Natgeoról) nem tud majd megszerezni.
Viszont!
Azért az igényeket és kéréseket sem szabad összekeverni.
Van olyan gyerek, aki könyörög egy állatért, de csak kínozná össze-vissza, hamar megunná, és előfordulhat olyan eset is, hogy a gyereknek fel sem tűnik, hogy kéne egy kisállat, csak később derülne ki, hogy mekkora segítség.
Persze a szülőnek kell felmérnie, hogy anyagilag megengedhető bármi nemű állat és hogy annak ki tudják-e majd elégíteni az igényeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!