A VV. Című TV műsorra nem vonatkozik?
Én erre még nem figyeltem fel.
Nem a gömbakváriumokat tiltották be, hanem azt, hogy gerinces állatot tarts benne. Mondjuk mivel az aranyhal gerinces, így igen, igazad van ha valóban így van.
Az nem gömbakvárium. Az egy íves üvegfelületű akvárium.
A gömbakvárium az a kis kicsi "kerek befőttesüveg". Ha meg nagyon kötözködni akarsz, akkor is az max hengerakvárium.
Még VV címkével is hirdetik a hasonló akváriumokat :D
Nem is olcsó mulatság.
A gömbakváriummal ugye az a gond, hogy a hal elkezdi követni az üveget oldalon és szegény körbe-körbe úszik, mert sosincs vége. Emellett kicsi és nehezebben levegőztethető.
Ennek is ugyanolyan kör alakban megy az üvegfala, mégse tiltották be. Azért mert magas jobban tudnak benne tájékozódni a halak? Meg több növény+hal fér bele és akkor elvannak?
A tévéműsort nem ismerem, de a linket megnéztem. Ez sem ideális, de sokkal jobb, mint egy gömbakvárium, mert annak a tipikus problémái meg vannak oldva. Itt van rendes szűrés, világítás és a mérete is alkalmas haltartásra. A körben kerek üvegfal ebben sem a legjobb, összezavarja a halak oldalvonalszervét, de legalább középen van benne valami.
Ennyi pénzből egy pár száz literes, sokkal szebb, szögletes növényest összeraknék pöpec technikával. Itt a dizájnos forma kerül sokba, de az akvárium tartalma teljesen átlagos, a műnövény meg nem az igazi látvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!