Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyákra is ugyanaz vonatkozik?

Kutyákra is ugyanaz vonatkozik?

Figyelt kérdés

pl.: A sárgadinnye tápértékét a következő anyagok határozzák meg: kalcium, foszfor, vas, nátrium, kálium, mangán, magnézium, réz, cink, kobalt, króm, A és C-vitamin, niacin, riboflavin, thiamin, folic sav. Jó hatást vált ki a vékony és vastagbélgyulladás, illetve a vékonybél végénél lévő zár gyulladása esetén. A sárgadinnye tartalmánál és természeténél fogva hűsíti és kisimítja a beleket, feloldja a feszültséget az idegekben és a belekben. Hatására a betegségben meglankadó immunrendszer erőre kap, növekszik az ellenálló képesség. Bőrkiütések és bőrbetegségek kezelésére is hatékony.

ez a sárgadinnye jótékony hatásairól szól. ez ugyanúgy vonatkozik az állatokra(elsősorban kutyákra) mint az emberekre? nem csak a dinnye érdekel, hanem az összes gyümölcs hatása. tudom hogy vannak tiltólistások is.

2015. nov. 17. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Az utolsó mondatodban megválaszoltad a kérdést gyakorlatilag: nem feltétlenül vonatkozik ugyanaz emberre és kutyára, mert az emésztésük más.

Amúgy a sárgadinnyére vonatkozóan nekem hiányzik a felsorolásból annak említése, hogy viszonylag magas a cukortartalma a gyümölcsök között, ami azért fontos lehet.

2015. nov. 17. 13:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Számít is. Nézz utána a B.A.R.F.-nak, vannak jó leírások, és a facebook csoportban valószínűleg a kérdésedre is megkapod a választ.
2015. nov. 17. 13:27
 3/6 A kérdező kommentje:

2 eve barf szerint etetek, de nagyon ritkan adtam csak gyumolcsot, mert feltem toluk, sehol nem talaltam egyseges infot arrol mit szabad es mit nem.

A csoportot kihagynam, csak ez erdekel, hogy ugyan azok e a hatasaik.

2015. nov. 17. 16:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is Barf szerint etetek, de gyümölcsöt csak ritkán adok, főleg hússal együtt. Nem tudom, milyen termetű kutyád van, de például a nagyobb testű, gyomorcsavarodásra veszélyeztetett fajtáknál kifejezetten ellenjavallt a gyümölcs hússal illetve tejtermékkel együtt való etetése. Ahogy olvastam, ez elősegíti a gyomorban való erjedést. Szóval inkább etetéstől függetlenül adj nekik gyümölcsöt, ha szeretik. Egyébként milyen problémára adnád a sárgadinnyét, immunrendszerre vagy bőrre? Mert valószínűleg mindkettőre van alternatíva, mondjuk én még sosem hallottam, hogy ilyesmire használjanak sárgadinnyét, eleve, de a bőrre való jó hatását gondolom részben a B-vitaminoknak köszönheti (niacin stb.).
2015. nov. 17. 17:13
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolso, koszonom:)

Hala Isten, semmi problemara-nem is szeretnek a tovabbiakban sem- , csak rakerestem az osszes gyakori gyumire, hogy miket kell roluk tudni, es pont a dinnyeset masoltam be.

Egyebkent egy 2eves mittelspitzem, es egy masfel eves dobermannom van. Mindketto kolyok kora ota nyersezik velem, mert mar elottuk is igy etettem.

Eddig elegge kihagytam, csak akkor kaptak ha en is ettem, akkor is csak minimalis mennyiseget, de most szeretnem szinesiteni az etrendjuket:)

2015. nov. 17. 19:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem fölösleges, hacsak nem sportoltatod őket. A természetben is csak elvétve találnának gyümölcsöt, jobb zöldségekkel helyettesíteni. Mármint nyilván sok gyümölcsöt szeretnének a cukor miatt, de nem jó az nekik.

Egyébként én azért odafigyelek hogy ne essek át a ló túloldalára. Elnézem hogy néhány ember milyen kajákat válogat össze nap mint nap a kutyának, hát esküszöm a gyerekük nem eszik olyan változatosan, mondjuk megy is rá a zsebmaszti.(facebook) Pedig ha az ember objektíven belegondol a vadonban mi történne? Elejt egy állatot a kutya, megeszi, ha mondjuk 2 hónapig csak nyulat tud fogni akkor azt eszi. Ha elássa, megeszi hetekkel később, és semmi baja nincs, él mint marci hevesen. Jó, ez mondjuk a szuper érzékeny fajtákra nem igaz, de a lényegen nem változtat.

2015. nov. 17. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!