Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám meggyőzni...

Hogyan tudnám meggyőzni apukámat arról hogy lehessen patkányom?

Figyelt kérdés
Már korábban is tettem fel ilyen kérdést de nem kaptam olyan valaszt ami meggyőzte volna pedig sok hasznos válasz érkezett. Apukám szerint nagyon büdös pedig egyáltalán nem az ha takarítva van. Eddig akármivel próbálkoztam az nem jött be. Köszönöm a válaszokat. 😊

2016. júl. 8. 22:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm biztosan meglátogatom azt az oldalt. Már gondoltam a "randira" de nincs párkányos sajnos.. Köszönöm szépen próbálkozom már annyit elértem hogy azt mondta hogy MÉG nem lehet és ez már haladás 😁
2016. júl. 10. 23:08
 12/20 anonim ***** válasza:
Gondolom nem fog minden nap szabadon járkálni a lakásban. Ráadásul nem túl nagy állat. Szerintem a tengerimalac büdösebb. És nagyon okos állat, ha szereted , kötődik hozzád!
2016. júl. 11. 09:57
 13/20 A kérdező kommentje:
Tudom már szinte mindent tudok amit kell de eddig nem sikerült meggyőzni. Köszönöm a választ még próbálkozom
2016. júl. 11. 10:57
 14/20 anonim ***** válasza:

Volt patkányom, rendszeresen takarítva nem büdös. Most nyulam van, érdekes azzal senkinek semmi baja, pedig már 1 nap után bűz van a szobában tőle, hiába van tisztán.

Szerintem más baja is lehet apudnak ha nem engedi... talán kevés a pénz? Mert azért két patkány kell, ami többezer ft tenyésztőtől, kell egy nagy ketrec ami 20-40ezer között van. Berendezés, kaja, stb. Nem olcsó dolog. Nem lehet hogy ez is a baja? Vagy mindezt te fizeted? Mert akkor annyit tudnék javasolni hogy vedd meg a felszereléseket, készülj rá, szerintem ha látja mennyire akarod és mennyire foglalkozol a dologgal akkor meg fogja engedni majd.

2016. júl. 11. 11:00
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem ő semmilyen állatot nem enged be a házba és mindig ugyan az a kifogása hogy büdös. Nem én fizetem de ketrec már van a nővérem régi vadaszgörényének a ketrece. Megbeszéltük azt mondta hogy nem lenne vele semmi baj annyira azert nem drága mert lehet diy cuccokat csinálni és ráadásul ő minden állatot szeret csak nem engedi be a házba. Azt mondta hogy kint lehetne is de a Patkányok nagyon hamar megfaznak érzékenyek a hidegre ugyhogy ez nem jo megoldás. Köszönöm azért a választ 😁
2016. júl. 11. 13:21
 16/20 anonim ***** válasza:

A patkány több ezer forint tenyésztőtől, főleg elhozatni mert a legközelebbi tenyésztő úgy tudom Szlovákiában van (Magyarországon nincs, aki annak mondja magát szaporító, ha nem hiszed kérdd el a szülők vérvonalát, származási lapját, szűréseit, kiállítás eredményeit mert attól hogy nem kutya/macska ezek ugyanúgy kellenek hivatalos tenyésztéshez) a legjobb ha örökbefogadsz, pl az Együtt a Kisállatokért Alapítványtól (Patkányvarázs képviseli benne a patek szekciót).

Ketrec, hát igen, új az tényleg 20-40 de jófogáson is lehet jókat találni, ajánlják a Ferplast Furet XL-t ez egy 75x80x90-es monstrum, viszont kis alkudozással 10-15-ért kapsz használtan, annyi hátránya van hogy a másfél centis rácstávon egy nagyon pici kölyök lehet át tudja magát paszírozni. vagy a Furet Plus, ami kisebb de ha 3 patkányt akarsz vagy kifogsz két különösen hiperaktívat nem lesz elég.

Felszereléseket is lehet olcsón, emeletet lehet akár tálcából vagy bármi tisztítható cuccból, függőágyat, bújókat lehet varrni házilag, alomnak polárpléd ami újrahasználható amit rendesen meg kell venni az a tál-itató-wc.

A kaja mondjuk már nem megkerülhető, viszont a magkeverék nem jó, a pelletált jobb nekik, abból egy kiló kb 1500-2000 forint és 4 patkány egy hónap alatt betakarít egy 2 kilós zsákot.

Nyugi, nekem se akart anya de egy évig aktívan nyaggattam vele, nem kell azonnal, inkább gyűjtögesd össze a cuccokat olcsóbban és várj egy kicsit, igazából ha nagyon ügyes az ember kaját leszámítva a cókmók kijön 20-25-ből és mentett patkányért nem kérnek pénzt.

2016. júl. 11. 19:00
 17/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ tényleg hasznos volt. Gyűjtök már és készítek is cuccokat már jóval több mint egy éve nyaggatom őket de nem baj nem adom fel már közeledek a célhoz 😁.
2016. júl. 11. 19:47
 18/20 anonim ***** válasza:
Ja még valami, egyik patkányom úgy hoztam haza (előtte volt 2 de mikor ő jött már átkeltek a szivárványhídon) hogy kígyós havernál voltunk szülinapozni aki ugye kajának tartotta és az egyik valami halálosan cuki volt, úgyhogy reggel felhívtam anyát aki olyankor a "oké, biztos csak hagyj békén" hangulatban van hogy van egy pici cuki dumbófülű patkány és megmenteném egy kígyótól és... a lényeg hogy jött velem haza, mondjuk ehhez az is kellett hogy volt otthon minden neki, de most nézd meg, milyen ember mondaná erre hogy hagyd ott kígyókajának, hát ránézel és garantált a kettes típusú diabétesz :D [link]
2016. júl. 11. 20:19
 19/20 anonim ***** válasza:
Szóval lényeg ha van kiszemelt hogy ŐT akarod úgy könnyebb, akkor nem félnek hogy hazahozol valami csatornadögre hajazó kövér izét :D
2016. júl. 11. 20:21
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez is jó ötlet lenne de apukám nem attól tart viszont ezt az ötletet felhasználhatom arra hogy megnezessem vele őket és lássa hogy nem büdös. Viszont nem tudok a közelemben ilyen emberről se kigyosrol se párkányosról. Meg nem is biztos hogy hajlando lenne eljönni.
2016. júl. 12. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!