A párod vagy a házi kedvenced a fontosabb?
Vannak akik valamilyen állatot tartanak a házukban és ott szabadon mászkálhatnak Pl.: kutyát, macskát, papagájt, törpenyulat...
És van aki pedig el nem tudná képzelni hogy a kutya, macska felugráljon a kanapéra, stb.
Mit tennél ha a párodat zavarná hogy állat van a lakáson belül? Szakító ok?
Mivel a macskám előbb volt mint a barátnőm, így adott volt, hogy olyan vagyok aki hasonlóképpen bolondul az állatokért. A barátnőm is imádja a macskákat, ezért nálunk ez nem szakító ok.
Amúgy sem lenne szakító ok, mert eleve nem is jártam volna olyan lánnyal aki nem szereti az állatokat.
Meglévő állatot már nem ajándékoznék el egy új kapcsolat miatt (mondjuk nálunk meg van az állatok helye a lakásban, nincsenek "elkapatva", tiltott terület a konyha, fürdő, egyes hálók stb.)
Ha allergiás lenne... arra megoldást kellene találni.
A későbbiekben persze úgy választanék állatot, hogy a páromnak is megfeleljen.
Nem olyanra gondolok hogy odaadod másnak a kutyát az miatt mert a párod nem szereti ha a lakásban van. Kistestű, rövid szőrűt amúgy se lehet télen kint tartani. De pl olyat lehet hogy nem a lakásban hanem a kazánházban vagy a garázsban tartod ha hideg van vagy a lakásod egyik helységébe engeded be. Van aki a macskát csak a pincébe engedi be mert ott fedett, ott a kazán is tehát meleg is van.
Vagy pl a madarakat nem engeded ki repülni a házban hanem csak az egyik szobába vagy kizárólak kalitkában tartod.
Vagy pl a törpenyulat is elkerített helyen hagyod ugrándozni.
Ilyesmik...
"Eleve nem kezdek kapcsolatot olyannal, aki nem szereti az állatokat"
Azért az állatok szeretete, és a személyes élettérben, higiéniás zónában való megtűrésük nem egy és ugyanaz!
Szerintem szép dolog szeretni az állatokat - de akinek fontosabb, hogy törpenyula a szoba közepére bogyózhasson, vagy a papagáj az étkezőasztalon üríthessen, mint az, hogy legyen egy szerető, normális párja, akivel kölcsönösen figyelembe veszik a másik igényeit, annál valami mentális gond lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!