Milyen pók lehet ez?
Figyelt kérdés
Néhány éve többször is láttam a kertünkben olyan pókot, aminek nagy piros potroha volt, és négy fehér pötty volt rajta.2010. márc. 14. 16:47
11/26 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy fekete özvegy, mert azoknak hosszúkás a potrohuk(legalábbis amiket láttam képeken), az "enyéimnek" pedig inkább gömbölyű volt(de elég nagy).
Nem fogom bántani őket, mivel mert pár éve találkoztam velük, de akkor is békén hagytam őket. :)
Leginkább egy gombára hasonlít a potroha, valami ilyesmi, csak 4 pöttyel: :D
Találtam pár pókot amik hasonlítanak:
de inkább ez az araneus albidus, de ez sem ugyanolyan
a potroha pedig valahogy így helyezkedett el a pókon és ilyen formája is volt (de csak ez a hasonlóság köztük):
2010. márc. 15. 21:20
12/26 anonim válasza:
Akkor ez elképzelhető, hogy csak egy sima keresztespók bordó változata. De nem érdemes a feketeözvegy dolgot így elhanyagolni, mert a képek, amiket mutattam csak hím állatokat ábrázolnak. A nőstény háromszor akkora mint ők és a potrohája a peték miatt gömböjű. A legtöbb pók nőstényének gömböjű a potrohája. Úgyhogy mivan, ha egy nőstény feketeözvegy?
13/26 anonim válasza:
jaj ne izéljetek már csak egy pók üsd agyon 1 db póktól nem borul fel a tápláléklánc.
14/26 anonim válasza:
Jaj ne izélj már 14:40-es. Te is csak egy ember vagy, akit bármikor megölhetnek. Emberből is van több milliárd a Földünkön. Nem áll meg az evolúció.. XD
15/26 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdésem, hogy mit csináljak vele, hanem hogy nem ismerős-e valakinek. Úgyhogy fölöslegesen hajtogatod, hogy üssem agyon.
2010. márc. 16. 14:53
16/26 anonim válasza:
jól van én szóltam de ha megcsíp akkor meg ez lesz a kérdésed:Mit tegyek megcsípett az a fehér pöttyös pók ügye nem halok meg?:'/
17/26 anonim válasza:
Nem tudod lefényképezni? Sokkal könnyebb lenne megmondani, hogy mi az.
18/26 A kérdező kommentje:
Én szívesen lefényképezném, de már párszor írtam, hogy néhány éve láttam őket, azóta nem találkoztam velük. :D
Azért köszönöm szépen a válaszokat. :)
2010. márc. 16. 16:27
19/26 anonim válasza:
Jaj bocsi, azt hittem, hogy még mindig ott van a kertedben.
20/26 A kérdező kommentje:
Egy másik dologgal kapcsolatban is szeretném a segítségedet kérni, de nem tudok privát e-mailt küldeni Neked. Nem tudnád esetleg elküldeni az e-mail címed nekem?
2010. márc. 16. 17:55
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!