Milyen pók lehet ez?
nemtudszképet mutatni?
nem vagyok szakértő:D de érdekelne
előző az mókás :D túrórudi.:D
Amúgy biztos, hogy fehér pöttyök voltak rajta? Nem fekete? Mert ha fekete, akkor bikapókkal találkoztál, ami hazánkban kis számban, de megtalálható. Írd be gúgliba és kapsz képet
Szerintem bikapók, ha így nézett ki:
Itt vannak a szóba eső fajok:
Lactrodectus geometricus [link]
Lactrodectus tredecimguttatus [link]
Ha bármelyikhez hasonlít a te pókod, azonnal hívd ki az állatrendőrséget vagy valamilyen természetvédő csoportot, hogy távolítsák el a kertedből ezeket a jószágokat, mert csípésük 10 percen belül halált okozhat. Leírom, hogy fog történni. Ha a pók megcsík 1 percen belül erős hányingered lesz, zsibbadni fognak a karjaid. Nem tudsz lábraállni, lebénulnak a végtagjaid. Az izmaid rángatózni kezdenek. Nehezen kapsz levegőt, a pulzusod hirtelen megnő, majd visszazuhan. A halált fulladás okozza és a szíved túlterheli magát a méreg véráramba kerülésétől. Ez komoly dolog. Kérlek fényképezd le, akkor jobban meg tudom mondani, de valamelyik itt látott fajra hasonlít, akkor az halálos lehet rád nézve. Zoológus vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!