Akinek nincs rá pénze, ne tartson kutyát! - tényleg ilyen egyszerű lenne?
Figyelt kérdés
Szinte minden nap olvasom az oldalon, hogy akinek nincsen pénze állatorvoshoz vinni a kutyáját, macskáját, azt itt egészen egyszerűen megkövezik. Nem elég az ember baja, hogy sajnálja az állatkáját és nincs pénz gyógyítani, még itt is nekiesnek és marcangolják. Ti, akik ezt csináljátok, szerintetek ilyen egyszerű az élet, ha nincs pénzed,ne tarts kutyát-macskát? Nem gondoltok arra, hogy az ember anyagi körülményei bármikor megváltozhatnak?2010. febr. 14. 11:12
11/15 anonim válasza:
te kicsit furcsán értelmezel és magadra veszel olyat amit nem kellene, figyelemfelkeltés...
Aki az alapvető ellátásokat sem képes megadni a háziállatnak, pl normálisabb kaja, "lakhely", azok tényleg ne tartsanak inkább állatot.
ezenkívül rosszul vagyok attól, hogy ha valamelyik állat leellik, akkor azt elássák, kinyírják, stb, ivartalanítás helyett.
és a legtöbb ilyen helyen havi szinten annyit költenek magukra az emberek, amennyiből 3 állatot is ivartalanítani lehetne. (amit ugye csak egyszer kell megcsinálni)
12/15 anonim válasza:
helyesbítek, szal annyit költenek magukra olyan dolgokra amik nem létfenntartás, pl cigi, pia, egyéb 'luxus'cikkek.
13/15 anonim válasza:
Tény: ha még egy ki.szott kutyaházat se tud neki biztosítani, meg kaját, akkor tényleg ne. De ez a gyerekvállalásra is igaz: ha nem tudod előteremteni a megfelelő körülményeket, ne szüljél. De az hogy szerető otthona van: van helye ahol aludni tud, szél, eső stb védett, vagy akár bent a házban, enni kap rendesen, de esetleg nem tudja kifizetni a többszázezres orvosi beavatkozást, akkor szerintem nem lesz gonosz ember.
14/15 anonim válasza:
hogy csak a kérdésre válaszoljak,és ne a véleményemet mondjam: nem, nem ilyen egyszerű. de így emberséges. bocsi.
15/15 anonim válasza:
Szerintem csak azért küzd itt pár ember, hogy a többség megértse, hogy állatot tartani felelősség. Ugyanúgy elő kell neki teremteni a szükséges dolgokat, mint az ember gyerekének. Nem kell prémium táp + baldachinos kutyaágy, de ami a minimum, az a : naponta elegendő táplálék és víz, kutyaház, oltás, féreghajtás, ivartalanítás és baj esetén az azonnali orvosi ellátás. Csakúgy, mint a gyerekemnek, hisz mindketten rám vannak utalva és mindkettőt én akartam, én vállaltam be teljes életükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!