Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen munka illene hozzám?...

Milyen munka illene hozzám? Nagyon szeretek minden állatot, az állatkínzást utálom és ha nagy leszek állatokkal szeretnék foglalkozni.

Figyelt kérdés

Orvos nem leszek....nem bírnám. Viszont szivesen elmennék helyekre, veszélyeztetett állatokat megmenteni, segíteni rajtuk. Oroszlánokat meg fogom menteni a kihalástól!!!

Ez a célom, ez az álmom.

Milyen foglalkozások vannak amik ezzel foglalkoznak???

2010. jan. 12. 16:47
 1/10 A kérdező kommentje:

L/13

Lécci írjatok munkákat és hogy abban pontosan mit is kell csinálni!!! Köszönöm előre!!!!

2010. jan. 12. 16:48
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Miért nem bírod az állatorvosi munkát? Csúnyaságokat látnál ott, mi? Hát szerintem az milyne mikor valaki szétlővi az oroszlánnak az egyik lábát és úgy kell életbentartani, ellátni a sebét? Az állatvédők ilyet is vállalnak, nem csak simogatnak. Menj állatkertbe zsiráfot etetni, ha aranyosságot akarsz látni.

Sajnálom, ha erős volt, ez a véleményem.

2010. jan. 12. 16:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Állatgondozó állatkertben vagy egy gazdaságban?

Bár ezek kemény fizikai munkák, ha nő vagy, nem biztos, hogy bírnád hosszú távon.

De pl. az állattenyésztő szakmérnök akár szóba jöhet.

De minden szakmának van negatív oldala, ha állattenyésztő leszel, neked kell kiválasztanod azokat az állatokat is, akik már tenyésztésre nem alkalmasak. Ezt selejtezésnek hívja a szakzsargon és bizonyos esetekben egyet jelent azzal, hogy pl. a báránykából pörkölt lesz. :S

De a gondozói munka nagyjából mentes az ilyenektől, szóval ha fizikailag bírod, akkor hajrá! :)

2010. jan. 12. 16:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Takarító egy állatkertben.
2010. jan. 12. 17:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos el kell keserítselek, ha te állatokkal akarsz foglalkozni, akkor előbb-utóbb a halállal és szenvedésell is találkozni fogsz. ez a kettő együtt jár.

Veszélyzetetett állatokkal vagy vadőrök vagy kutatók foglalkoznak, de mindekettőnek kötelessége akár könnyíteni is az állat szenvedésén, ha úgy adódik.

Mehetsz állatkerbe, bár az nem igazán érdemi munka, viszont ott nincs annyi vér.

Lehetsz simán állatvédő, csak azért nem fizetnek.

Nyithatsz saját menhelyet, de az az önkéntes börtön kategória, egész életedbe csinálni kell, és szabadság nincs, elég nagy felelősség.

csinálhatsz alapítvány, és nem közvetlenül segítheted az állatot, de ott az állattal se találkozol közvetlenül.

Kb ennyi jut eszembe, mert ugye az állatorvost már kizártuk.

2010. jan. 12. 17:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha olyan helyen laksz (vagy majd akkor ha nagy leszel :) )akkor lehetnél esetleg állatgondozó egy vadasparkban...
2010. jan. 12. 17:38
 7/10 anonim ***** válasza:
én is állatokkal szeretnék foglalkozni. de az állatorvoshoz sokat kell tanulni, meg nem birom ha egy állat meghal :'( és látom szenvedni :S
2010. jan. 12. 17:39
 8/10 anonim ***** válasza:

1. startolj rá a biológiára

2. Az angolra

Egy felsőfokú alapképzés után a mesterképzést már végezheted egy külföldi Egyetemen.

Ha komolyan és magasszinten szeretnél foglalkozni velülk akkor tanulni kell!

De nyaranként vállalhatnál az Állatkertben munkát , nyilván először takarítással kezdenéd.

Szép dolog álatokkal foglalkozni, én is nagyon szeretem őket. De, ahogy az előttem szólók is mondták találkozni fogsz szenvedéssel. De aztán találkozni fogsz berteg állatok felépülésével.És az megerősíti benned, hogy igen ezt kell csinálni.

Hajrá!

2010. jan. 12. 17:47
 9/10 anonim ***** válasza:
vegyél egy kutyát
2010. jan. 12. 17:53
 10/10 A kérdező kommentje:

A bioszból tuti 5-ös vagyok. Angolt első óta tanulok, Van kutyám.....és ha szenvedés is biztos sok szép dolog is van benne.

És én egész életemben állatokkal szeretnék foglalkozni, és nem fogom megunni...tudom!!! <3

2010. jan. 14. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!