Tapasztalatok állatmenhelyi önkéntes munka terén?
Figyelt kérdés
Október 7-én fogok kezdeni. Azok tapasztalataira lennék kíváncsi, akik dolgoztak/dolgoznak ilyen helyen. Minden érdekel, milyen munkát végeztek, milyenek a munkakörülmények, hogyan viszonyulnak a "kezdőkhöz" (nem dolgoztam még ilyen helyen, állatokkal szeretek foglalkozni, illetve körülöttük segíteni)?2011. szept. 30. 13:09
1/5 anonim válasza:
Ne kötődj egyik kutyához se, és legyél nagyon határozott. Semmit sem tudsz a legtöbb kutya előéletéről.
2/5 A kérdező kommentje:
Engem elsősorban az érdekelne, hogy az ottani dolgozók hogyan viszonyulnak az önkéntesekhez, valamint milyen feladatokat adnak nekik?
2011. szept. 30. 13:56
3/5 anonim válasza:
Mikor én voltam ott, segítettem itatni, ételt kiosztani és sétáltatni, reménytelenül félős kutya (soproni mudi, nem tudom, hallottál -e az esetükről) gátlásait feloldani... A kennelek takarítására volt külön ember. Nyáron segíthetsz fürdetni, télen a kutyaházakba szalmát, rongyot hordani/cserélni. Az viszont igaz, hogy mindezt úgy kell csinálnod, hogy ne kötődj egyikhez sem, mert pokoli érzés, mikor megszereted valamelyiküket, kimászik a kis csigaházából a foglalkozások hatására és bízik benned, sír utánad, mikor bezárod a kennelbe, úgy hazavinnéd, de nem teheted... :(
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, hallottam a mudi-esetet. Tudom, hogy nem szabad kötődnöm hozzájuk, megpróbálom megállni.
Úgy gondolom, ha már nem tudok másképp segíteni nekik, megpróbálok így. Amellett munkanélküli is vagyok, szóval vsz amíg nem találok melót, hozzájuk fogok járni, hogy ne legyek teljesen "haszontalan".
2011. szept. 30. 15:58
5/5 anonim válasza:
Na arra nagyon jó lesz a terápia. Úgyis lesz egy-két megingásod, de ne aggódj, ez a kiképzés része. A gyermekotthonokban pontosan ugyanez van. Vagy túl tudsz nézni ami előtted van, és a munkaaruhával együtt levenni, vagy nem. Ha nem, akkor a szociális pályát felejtsd el, nem lesz neked való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!