Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Zsizsik ez, vagy mi?

Zsizsik ez, vagy mi?

Figyelt kérdés

Borsban, paprikában, delikátban találtam valami bogarat!

Kb. 2 mm, jól elkülöníthető feje van, szerintem kitinje is van, repülni is tud.

Már a nappaliban is vannak!!! Mit tegyek???? Hogy szabaduljak meg tőlük??? Segítsetek!!!

(liszt, cukor, só nem tetszik nekik)

2009. dec. 16. 23:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha megfőzöd sütöd, akkor ugyanúgy elpusztul, semmi bajod nem lesz. De én speciel ki szoktam dobni mindent, amibe belemegy.Belemegy az a lisztbe,rizsbe, grízbe.

Ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni.a legtisztább házban is előfordul.

2009. dec. 16. 23:16
 2/13 anonim ***** válasza:
ja és igen, a kérdésre válaszolva, ő a zsizsik.-9
2009. dec. 16. 23:17
 3/13 anonim ***** válasza:
Igen,azok,kis sötétbarna repülő bogárkák.Nekünk régebben a kakaóba mentek bele meg a kávéba azt hiszem,elég sokan voltak.Kidobtuk bogarastól mindenestől,és eltűntek,azóta sem láttam többet egyet sem.
2009. dec. 16. 23:19
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

sajnos tényleg csak úgy tudsz tőle megszabadulni, ha mindent kipakolsz, ellenörzöl, és ha van benne, kidobod. A konyhát, szekrényeket ugyanúgy ki kell takarítani. Pont, mint amikor a moly költözik be.

Ne aggódj, valószínűleg behurcoltad valami fertőzötten vásárolt élelmiszerrel.

2009. dec. 16. 23:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Borsban, paprikában, delikátban" de a liszt nem tetszik neki. nekem ez nem zsizsiknek tűnik.

Van többfajta zsizsik ugyan, azthiszem más van a gabonafélékben ( búza, liszt, tészták) és más van pl a Bab -ban.

Meg a másik én még nem láttam zsizsiket repülni, csak mászni.

2009. dec. 16. 23:22
 6/13 A kérdező kommentje:

Egyébként bab is volt a szekrényben, abban sem találtunk, vagyis a férjem :) , mert én már a konyhába is alig merek bemenni :). Őt bíztam meg ezzel a jó kis feladattal...

És még valami: mint mondtam, bejöttek a nappaliba is. És itt esténként a csilláron pihennek, és közben odasülnek, és leesnek a földre...Remélem, mind ilyen tyúkeszű lesz :) és egyszer megszabadulok tőlük.

Örülök, hogy sokan írnak, várok még további válaszokat, és köszi!!!

2009. dec. 16. 23:35
 7/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a kakaós,meg kávés zsizsikkel,esténként kimásztak és olyan szépen mászkáltak az égőkön,meg repkedtek is néha,így figyeltünk fel,hogy milyen bogár lehet ez,és honnan jönnek,míg rájöttünk,hogy a konyhaszekrényben lévő kakaóban volt a hadiszállás,így mint írtam kidobtuk, a szekrényt meg alaposan kitakarítottuk,és eltűntek.
2009. dec. 16. 23:51
 8/13 anonim ***** válasza:

Na én ezért nem iszok pár hónapja kakaót, pedig imádom! Múltkor ittam és a számba ment egy ilyen kis barna bogár, de már halott volt. Kiköptem, de nagyon rossz volt. Elnézést, hogy itt kérdezek de szerintetek nem lesz ilyesmitől semmi bajom, ugye? Nem tudom lenyeltem-e másikat, ezt is az utolsó kortynál vettem észre.

Mással is előfordult már hasonló, nem kell félnem?

Szerintem ez olyan muslinca szerű bogár lehet, ha barna. A zsizsik az babba megy inkább meg talán lisztbe de én is úgy tudom, hogy az mászkál és ilyenek, nem repül.

Mindent jól zárható tálkákba vagy üvegekbe kell tartani, mert a zacskókat is ki tudják rágni vagy belebújni.

Szerintem ami ilyen por pl. delikát, kakaó stb azt öntsétek ki vagy szitáljátok át. Ami nagyobb pl bab azt elég átnézni.

És jól kimosni a konyhaszekrényt aztán berakni mindent és az ajtót rázárni.

2009. dec. 17. 01:06
 9/13 anonim ***** válasza:
ne félj utsó, nem lesz bajod:-))Gusztustalan, de nem mérgező bogarak:-)
2009. dec. 17. 07:25
 10/13 anonim ***** válasza:
Ok, köszi sajnos nagyon félek minden bogártól meg minden ilyen kis izétől. Betegesen egyébként XD na szép estét! :)
2009. dec. 17. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!