Mi ez zsizsik? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Figyelt kérdés
Utóbbi idöben sok kis "bogarat" találtam.Pici,talán 1-2 mm,barna.Lisztben találtam párat,porcukorban,de bárhol a lakásban is láttam már(falon,földön..)Nem kell nagy mennyiségre gondolni,de akkor is nyugtalanít. Mi lehet ez?2011. febr. 25. 14:59
1/11 anonim válasza:
Az lesz az, dobálj ki mindent amiben benne van.
2/11 anonim válasza:
A zsizsik csak magot eszik rág meg búza bab árpa.Lisztet a moly fogyasztja az meg kis lepke és fehér kukaca is van.
3/11 anonim válasza:
zsizsiket a babba keresd ha van szárazbabod!
4/11 jimydog válasza:
A gabonazsuzsok egész fejlődése gabonafélék (búza, rozs, árpa, zab, köles, kukorica) magjában zajlik le, ritkábban gesztenyében és tölgy makkjában is előfordul. Lárvái a gabonaszemek belsejében fejlődnek, és ott is bábozódnak be. A kikelő imágók hamarosan újabb gabonaszemekre petéznek. Főleg nedves környezetben okoz jelentős kárt. Teljes egyedfejlődése 6 hét alatt lezajlik, ezért évente számos nemzedéke lehet. A gabonazsuzsokkal élelmiszerraktárakban, gabonatárolókban, háztartásokban találkozunk, kultúrnövényeken nálunk a szabad természetben gyakorlatilag nem fordul elő, mert a telet nem éli túl.
5/11 jimydog válasza:
15:40 vagyok ...
Itt van kép.. ha ő az akkor zsizsik
7/11 anonim válasza:
Nekem az állateledellel jött. Bemászott mindenhová, liszt, zsemlemorzsa, csoki, még a leveskockában és vegetában is találtam. Mindent ki kell dobni, az az egy megoldás van. Rövid idő alatt egyre több és több lesz belőle. :(
8/11 anonim válasza:
10,33 vagyok,
az enyém is pont olyan volt, mint a képen. Nem tudtam, mi az, én csak "ormányosbogárnak" hívtam. :)
Nem igaz, hogy a lisztben csak moly lehet.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
Az utolsótól kérdezném,hogy kb. milyen nagyok voltak azok az "ormányos bogarak"?
2011. márc. 1. 21:29
10/11 anonim válasza:
Kb. 1,5-2 mm, ha jól emlékszem. 5 éve voltak, most nézegettem a vonalzót, elég kicsik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!