Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ötletek állatvédelmi kampányra?

Ötletek állatvédelmi kampányra?

Figyelt kérdés
Valami olyan kéne, ami üt, mindenki figyelmét megragadja, de nem sablonos.
2009. dec. 15. 22:55
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Na de srácok, ejj-ejj! :) Tartsuk a szintet, legalább mi. Az a valaki, aki olyat írt, hát azaz ő véleménye. Sajna én is gondolok csúnyát, de azt fix személyhez kötöm, pölö aki miatt farkascsapdában kötött ki egy nagyon klassz kutya, akit ismertem, szerettem... 4 éves volt. Csak találjam meg!

Amúgy a "kedves" hozzászóló az enyém után reagált így... Nagyon nem izgat, tényleg csak saját magát jellemezte ezzel. :)

Visszatérve, az "ilyen" emberekkel nem kell foglalkozni. Nem szerették a szülei, vagy a "kultúra", nem a mi dolgunk. És nem is tudunk ezen változtatni. Sajna. Max. nagyon radikálisan... de azt büntetik. :P

Aki fontos, azaz, aki nem tud magáról gondoskodni. Ötletem lenne egy "reklámkampányhoz": ha elmúlik a szeretet ünnepe, követi a "nagy duhajkodás", újév, teli-tele szépen csengő fogadalmakkal, pozitív hozzáállással: "ez az év lesz az, amikor megvalósulnak álmaim!" és hasonlók. De pont ez az a forduló, amikor sokak veszítik el otthonukat, szeretteiket, és egyedül, riadtan kezdik az új évet. Szívük tele félelemmel, hiánnyal, reménnyel. Segíteni kell, hogy jobb legyen ezen a téren. Mert valamikor Ők is fontosak voltak valakinek, valakiknek. Sok örömet okoztak, szerettek és hűségesek voltak. Csak volt egy Szilveszter, BUÉK, és sok felelőtlen, neveletlen, vagy csak a felelősségről oly keveset tudó fiatal, pár részeg bulizó. Miattuk szenvedjenek Ők? Vagy foghatjuk a telefont és szólunk ... telefonszámra, hogy itt és itt láttunk újévi elveszettet. Mert VAN megoldás! Mindenki kezében ott a lehetőség, hogy segítsen! Mert MI MEGTEHETJÜK! Hogy hazasegítsük Őket... Mert hazavárják Őket.

Kell egy jó honlap, folyamatosan frissítve a megtalált "srácokat", talán egy helyi lapban is lehetne hirdetni, nem kerül sokba. Januárban, februárban még akad elveszett lényke, emiatt nem kell "aggódni". :(

*

Most néztem a honlapot, nagyon jól meg van csinálva! Minden ott van, ami kell.

*

Reklámhoz pár "leíró" kép, elhagyottakról, a menhelyről és végül a haza-, vagy gazdira találó egyedekről...

Én mindig bőgök az ilyeneken...

...ha segíthettem! :)

Amúgy én is lány vagyok. Pasikat nem szokta komolyabban érdekelni ez a téma.

2009. dec. 17. 00:19
 22/25 anonim ***** válasza:

10:28-as-hoz (aki oly szépet írt, hogy majd' széttörtem a klaviatúrámat :( ), hozzá pár szó még:

Ha ezt tényleg komolyan gondoltad, hát legyen. "Minden rossz kívánság háromszoros átokkal csap vissza."

"Ha félsz majd,

mert elveszted talpad alól a Földet,

nem lesz mit enned,

gyermekeid elhagynak,

és egyedül,

éhesen öregszel meg,

gondolj arra,

amit kívántál sok millió olyan embernek,

akiknek szíve tiszta,

lelke szép,

és boldog Életet él.

S mit ekkor érzel majd,

szíved legmélyén,

azon múlik jövőd,

hogy mely célt tűzi ki néked sorsod,

mit élsz meg újra, újra és újra,

míg meg nem oldod a feladványt,

és nem lészen tiszta szívű,

szép lelkű emberi lény..."

Szép álom, remélem van egy erő, aki valami hasonlót képvisel, mert különben az emberiség elveszett, és ahogy Woody Allen mondta volt:

"-Az emberiség - ma inkább, mint valaha - válaszút előtt áll. Az egyik út a kétségbeesésbe és a végső reménytelenségbe vezet. A másik a teljes pusztulásba. Imádkozzunk, hogy a helyes utat válasszuk."

Ha egyszer végre képesek leszünk megbecsülni az Életet, talán kapunk egy 3. útra is esélyt.

2009. dec. 17. 00:37
 23/25 anonim ***** válasza:

Különben már tele van a szütyőm az egész emberi fajjal! Lehet, hogy mégis a pusztulás lenne a legjobb út.

(ugyan az voltam)

2009. dec. 17. 00:39
 24/25 anonim ***** válasza:

Te utolsó, meg utolsóelőtti!

Ne már! Én élni akarok... van egy macskám, egy hörim és szeretnék egy lovak meg egy papagájt. Imádom az állatokat. Egyszer, mikor kajára kaptam pénzt suli előtt, találtam a bolt előtt egy kóbor cicut, és úgy megsajnáltam, hogy vettem neki inkjább a pénzen egy kis cicakaját.

Az én véleményem, hogy valaki a jó, állatszerető emberkéket hagyja meg, a rossz, állatkínzókat pedig könyörtelenül ölje meg. Nemde?

2009. dec. 21. 15:33
 25/25 anonim ***** válasza:

Helló kedves utsó hsz.! Mindkettő én voltam. :) Meg előtte még pár hsz.

Velem is megesik, még ma is, hogy ha nem is húzom ki hó végéig, inkább etetem az egyetlen lovacskámat és a kóbor állatkákat! :)

De azzal kapcsolatban, hogy ki marad életben, nincsenek túl jó emlékeim... :(

Fő az optimizmus, nézd a macskákat! Vagy bármely más állatot: bármi is történjen, a végsőkig küzdenek az Életért. Ők még megbecsülik!

Volna egy drasztikus pl-m, de nem írom le. Tény, szeretnek élni, bárhogy!

Pozitív hozzáállás, és addig élünk, amíg akarunk! :P :)

2009. dec. 21. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!