Ötletek állatvédelmi kampányra?
Na de srácok, ejj-ejj! :) Tartsuk a szintet, legalább mi. Az a valaki, aki olyat írt, hát azaz ő véleménye. Sajna én is gondolok csúnyát, de azt fix személyhez kötöm, pölö aki miatt farkascsapdában kötött ki egy nagyon klassz kutya, akit ismertem, szerettem... 4 éves volt. Csak találjam meg!
Amúgy a "kedves" hozzászóló az enyém után reagált így... Nagyon nem izgat, tényleg csak saját magát jellemezte ezzel. :)
Visszatérve, az "ilyen" emberekkel nem kell foglalkozni. Nem szerették a szülei, vagy a "kultúra", nem a mi dolgunk. És nem is tudunk ezen változtatni. Sajna. Max. nagyon radikálisan... de azt büntetik. :P
Aki fontos, azaz, aki nem tud magáról gondoskodni. Ötletem lenne egy "reklámkampányhoz": ha elmúlik a szeretet ünnepe, követi a "nagy duhajkodás", újév, teli-tele szépen csengő fogadalmakkal, pozitív hozzáállással: "ez az év lesz az, amikor megvalósulnak álmaim!" és hasonlók. De pont ez az a forduló, amikor sokak veszítik el otthonukat, szeretteiket, és egyedül, riadtan kezdik az új évet. Szívük tele félelemmel, hiánnyal, reménnyel. Segíteni kell, hogy jobb legyen ezen a téren. Mert valamikor Ők is fontosak voltak valakinek, valakiknek. Sok örömet okoztak, szerettek és hűségesek voltak. Csak volt egy Szilveszter, BUÉK, és sok felelőtlen, neveletlen, vagy csak a felelősségről oly keveset tudó fiatal, pár részeg bulizó. Miattuk szenvedjenek Ők? Vagy foghatjuk a telefont és szólunk ... telefonszámra, hogy itt és itt láttunk újévi elveszettet. Mert VAN megoldás! Mindenki kezében ott a lehetőség, hogy segítsen! Mert MI MEGTEHETJÜK! Hogy hazasegítsük Őket... Mert hazavárják Őket.
Kell egy jó honlap, folyamatosan frissítve a megtalált "srácokat", talán egy helyi lapban is lehetne hirdetni, nem kerül sokba. Januárban, februárban még akad elveszett lényke, emiatt nem kell "aggódni". :(
*
Most néztem a honlapot, nagyon jól meg van csinálva! Minden ott van, ami kell.
*
Reklámhoz pár "leíró" kép, elhagyottakról, a menhelyről és végül a haza-, vagy gazdira találó egyedekről...
Én mindig bőgök az ilyeneken...
...ha segíthettem! :)
Amúgy én is lány vagyok. Pasikat nem szokta komolyabban érdekelni ez a téma.
10:28-as-hoz (aki oly szépet írt, hogy majd' széttörtem a klaviatúrámat :( ), hozzá pár szó még:
Ha ezt tényleg komolyan gondoltad, hát legyen. "Minden rossz kívánság háromszoros átokkal csap vissza."
"Ha félsz majd,
mert elveszted talpad alól a Földet,
nem lesz mit enned,
gyermekeid elhagynak,
és egyedül,
éhesen öregszel meg,
gondolj arra,
amit kívántál sok millió olyan embernek,
akiknek szíve tiszta,
lelke szép,
és boldog Életet él.
S mit ekkor érzel majd,
szíved legmélyén,
azon múlik jövőd,
hogy mely célt tűzi ki néked sorsod,
mit élsz meg újra, újra és újra,
míg meg nem oldod a feladványt,
és nem lészen tiszta szívű,
szép lelkű emberi lény..."
Szép álom, remélem van egy erő, aki valami hasonlót képvisel, mert különben az emberiség elveszett, és ahogy Woody Allen mondta volt:
"-Az emberiség - ma inkább, mint valaha - válaszút előtt áll. Az egyik út a kétségbeesésbe és a végső reménytelenségbe vezet. A másik a teljes pusztulásba. Imádkozzunk, hogy a helyes utat válasszuk."
Ha egyszer végre képesek leszünk megbecsülni az Életet, talán kapunk egy 3. útra is esélyt.
Különben már tele van a szütyőm az egész emberi fajjal! Lehet, hogy mégis a pusztulás lenne a legjobb út.
(ugyan az voltam)
Te utolsó, meg utolsóelőtti!
Ne már! Én élni akarok... van egy macskám, egy hörim és szeretnék egy lovak meg egy papagájt. Imádom az állatokat. Egyszer, mikor kajára kaptam pénzt suli előtt, találtam a bolt előtt egy kóbor cicut, és úgy megsajnáltam, hogy vettem neki inkjább a pénzen egy kis cicakaját.
Az én véleményem, hogy valaki a jó, állatszerető emberkéket hagyja meg, a rossz, állatkínzókat pedig könyörtelenül ölje meg. Nemde?
Helló kedves utsó hsz.! Mindkettő én voltam. :) Meg előtte még pár hsz.
Velem is megesik, még ma is, hogy ha nem is húzom ki hó végéig, inkább etetem az egyetlen lovacskámat és a kóbor állatkákat! :)
De azzal kapcsolatban, hogy ki marad életben, nincsenek túl jó emlékeim... :(
Fő az optimizmus, nézd a macskákat! Vagy bármely más állatot: bármi is történjen, a végsőkig küzdenek az Életért. Ők még megbecsülik!
Volna egy drasztikus pl-m, de nem írom le. Tény, szeretnek élni, bárhogy!
Pozitív hozzáállás, és addig élünk, amíg akarunk! :P :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!