Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogyha valaki...

Miért van az, hogyha valaki nem a "legminőségibb" tápot adja az állatának, akkor azt leszólják?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok, hogy még anno feltettem egy kérdést, hogy hogyan szoktathatnám a kutyámat a száraz eledelre. Természetesen kaptam kielégítő válaszokat is (amiért hálás vagyok), de voltak olyanok is, hogy a kutyát BARF módszerrel etessem (itt megjegyezném, hogy kinek van manapság arra pénze, hogy a kutyáját nyers hússal etesse?) Persze ezt meg lehet támadni, hogy ha nincs pénz, ne legyen állat, de szerintem ilyen esetre hülyeség rámondani.

Volt egy másik reakció, hogy xy kutyatáppal etessem, amiből megnéztem, egy kiló úgy 1800Ft körül van. (Itt szintén megjegyezném, hogy a későbbiekben igen nagytestű kutyáról volt szó, ami napi nem 1 kilót enne meg, de ha esetleg említeném, hogy nekem erre nem futja, akkor megint le lennék szólva, hogyha csóró vagyok, ne legyen állatom.

Nem egyszer találkoztam olyan esettel, hogyha valaki írta, hogy sok maradékot ad az állatnak, megtámadják, hogy szerencsétlen állatnak nem ad megfelelő eleséget, micsoda szörnyeteg. ( Itt ismét megjegyezném, hogy a tápoknak a jelentős része az állatra káros anyagokat is tartalmaz, pl ami egy emberre akár életveszélyes is lehet, az állat elviseli, de neki sem tesz jót, csak ugye a tv reklámozza, továbbá a tápokat az 1900-as években kezdték el gyártani, azelőtt a kutya sem kapott semmi elvileg neki készült ételt, mégis sokáig éltek. )

Ha valaki feltesz egy kérdést, hogy lehet-e baja az állatnak, akkor már rögtön azt írják, hogy állatorvos, állatorvos. Itt most nem arra akarok kilyukadni, hogy én a saját kutyámat leszarom, mert ha baja lenne, tényleg kihívnám hozzá a dokit, de ha valaki feltesz egy kérdést, hogy lehet-e baja az állatnak, nem segítő választ írnak (tisztelet a kivételnek) hanem csak annyit, hogy vigye el orvoshoz, akár van valami olyan tünete az állatnak, akár nem.

2014. jan. 5. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Itt minden kategóriában olyan emberek adnak választ, akik tapasztaltak a témában, vagy érdeklődnek érte. Bizony, sokszor sznobnak is mutatkoznak. Ez nem az oldal hibája, egyszerűen egy helyre csoportosulnak ezek a "megszállottak" - a szót ne vegye sértésnek senki, bizonyos határokon belül jó a megrögzött elszántság. Ők pedig nem tudják elképzelni, hogy máshogy végzed a dolgaidat, mint ők. Ez olyan, mint hogy te mondjuk elmész 5000 forintért egy koncertre, és nem érted azt, aki az 500 forintoson is elgondolkodik. Amúgy azt vettem észre, hogy a "Szépség" kategóriában vannak a legkellemesebb stílusú válaszolók, ott nagyon ritkán van csak vita. A legzaklatottabb topik pedig a "Politika", meg a "Vallás". Szóval ne vedd ezeket magadra, majd lesz úgyis, aki segít...
2014. jan. 5. 21:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem veszem magamra az ilyeneket, csupán kíváncsi voltam, hogy miért vélekednek így.

Köszönöm válaszod!: )

2014. jan. 5. 21:23
 3/4 anonim ***** válasza:

"igen nagytestű kutyáról volt szó, ami napi nem 1 kilót enne meg, " miért hány kg a kutyád, 150? csak mert egy minőségibb tápból egy 60-70 kg-os kutyának kell 60-80 dkg naponta, nem több kg - ha nagy tételben veszed, akkor olcsóbban jön ki kilója....nem mellesleg minőségi táp mellett nem kell vegyél étrend-kiegésztőket, egészségesebb marad a kutyád, ergo orvosi költség alacsonyabb és nem kell 3 kg kutyaszart összeszedned naponta....nem mellesleg, a költ az ember 120-150-et egy fajtakutyára, akkor költsön az "értékmegőrzésre" is...

az állatorvoshoz meg annyit, senki sem távállatgyógyász itt, ez van ;)

2014. jan. 5. 21:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Egy szóval nem mondtam, hogy fajtiszta kutyáról van szó.

Az ilyesfajta táptól, meg az étrend kiegészítőktől meg inkább egészségtelenebb lesz az állat

2014. jan. 5. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!