Szomszéd macskáját hogyan/mivel lehetne leszoktatni az átjárkálástól?
persze, szerezzen be egy kutyát, amivel lehet, hogy nem tudna megfelelően foglalkozni időhiány miatt, esetleg pénzhiány miatt, vagy bármi miatt.
(kérdező ne vedd magadra)
Amúgy rögtön két dolgot tudok ajánlani. Az első, egy fél literes palackba tegyél bele úgy kb 5-10 db kisebb kavicsot, zárd le, tedd elérhető helyre, és ha látod, hogy a macska a kertetekben van, akkor dobd mellé. Olyan hangos zajt csap, hogy szerintem egy darabig nem lesz kedve visszamenni. És ha véletlenül eltalálnád se lesz tőle semmi baja, mert balesetet nehezen tudnál vele okozni.
A másik pedig a drasztikusabb. készíts ki egy lavór vizet a teraszra, vagy ahova tudod, és láthatod a macskát, és ha megint átjön, akkor locsold nyakon. Bár, ha csak kinti cica, akkor azt ebben a hidegben már nem tenném, hanem inkább nyáron. De az első megoldás szerintem működni fog.
A kutya szerintem sem jó ötlet! Meg akar szabadulni a szartól nem még tenni hozzá,vagy felcserélni kutyaszarral!
Szólni kell a gazdájának.Ha nem tesz ellene semmit,akkor meg kell fogni,és elköltöztetni máshová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!