Hogyan tudnám leszoktatni erről?
Lovagolj vele betonon vagy salakon. :)
(elég bonyolult meogldás)
Utolsó vagyok. Ügyes vagy! Volt egy ismerősöm, akinek rendszeresen én lovagoltam vissza a lovát, mert ugyanezt a legeléses dolgotművelte. A srác ráhagyta a dolgot, nagyon imádja a kis Huncutot. (Találó név. :) ) Amikor negyedszer hozta át hozzánk a lovat már kezdtem kiakadni. Egy roppant intelligens és kellemes természetű kancáról van szó, az az igazi jó arc paci. Ha lovagoltam rajta, az első két alkalommal próbálkozott a kitöréssel, de egy határozott csizma vagy szársegítséggel mindig megőriztem az irányítást. Ezért nem értettem, hogy mi a gondjuk egymással.... Kiderült, hogy a srácot kellett megtanítani lovagolni. Attól kezdve én lefárasztottam a lovat, vele meg lenyomattam a komplett kezdő díjlovas melót... A lónak a patájában volt az egész, tudtam, hogy mire képes. Kiderült, hogy nem voltak összhangban, csak terepre jártak ki - nézelődni. Az idomítózás során megtanultak egymásra figyelni és többé nem volt gond, azóta se szívatja a gazdit. :)
Örülök, hogy ti is egymásra találtatok! Sokan ilyenkor elkezdik ütni a lovat "Megmutatom én ki a főnök!"-alapon. Pedig egy kis idomítózás stresszmentesen megoldhatja a dolgot. Te hogy csináltad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!