Melyik az a kisállat ami nekem való lenne?
A csincsillának nagyon nagy ketrecre van szüksége. Ha ezt nem tudod biztosítani, NE vegyél csincsillát. Társas, szóval minimum kettő. A szaporodás elkerülése végett nőstény-nőstény, hím-hím. Kedves állat a csincsilla. Éjszaka kissé zajos, ezért kell kiengedni, különben nem hagy aludni(tapasztalat). Nem harap, bár biztosan vannak harapósak is.
A tengerimalacnak is nagy ketrec kell. Náluk az a fontos hogy minél szélesebb legyen. A csincsilláknál a magasság. A tengerimalac is társas(minimum 2, nőstény-nőstény, hím-hím). Eleinte nagyon félősek, de ha megszoknak és foglalkozol velük, barátságosak lesznek, de mivel zsákmányállatok, a hirtelen mozdulatoktól megijednek. Fontos a széna, víz, táp és a sok-sok gyümölcs, zöldség.
Kissé harapósak, nekem kettő van, abból az egyik rendesen megtud rágcsálni, nem kellemes.
Hát akkor a hörcsög kizárva. Nem tudom neked milyen fajta volt, de a Dzsungáriai törpehörcsög rendkívül aranyos. Nem harap és nagyon mókásak. Roborovski nagyon vad, ők inkább "nézni valók".
Japán táncoló egér? Bár egér és ezt Te kizártad. Pedig aranyosak.
Nekem nyuszim van és még nem harapott meg (csak véletlenül ha érzi a kaja szagát a kezemen)
A kezdő csomag úgy 20ezer forint körül van:nagy ketrec, tápok, alomtál, széna, etető tál itató, no meg a nyuszi ami 1-7ezer forintig terjed. Évenként (félévenként) oltatni kell. A kosorrú nyuszik általában nyugodtabbak és jobban dögönyözhetők, a holland törpék (az enyém is az)kicsit maguknak valóak, persze ez általánosítás,. Ha sokat foglalkozol vele különféle dolgokra tudod megtanítani (klikker képzés). Eléggé alkalmazkodó, és csendes, csak szeret rágcsálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!