Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik kisállat való nekünk?

Melyik kisállat való nekünk?

Figyelt kérdés
A kislányom nagyon szeretne egy kisállatot természetesen én csak 1 et engedek.A feltétetek hogy a lányom tudja simogatni babusgatni.Kérlek segítsetek ebben
2010. júl. 11. 22:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
először a nyuszi jutott eszembe, de azt nem igazán lehet babusgatni. talán kiskutya. valamilyen öleb.
2010. júl. 11. 22:46
 2/23 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdjétek cicával. Nem igényel különösebb nevelést, mint egy kutya, és nem is lehet egykönnyen összetörni, mint egy nyuszit. Eleinte persze harap, meg karmol, pár véres sérülés előfordulhat, de azért nem olyan komolyak, mint egy kutyaharapástól. A cica hamar szobatiszta lesz, nem kell sétáltatni, és elég higiénikus, tiszta állat. Nem elfogultságból mondom, mert nekem kutyám volt mindig is, de kisgyerek mellé a macska szerintem jó választás.
2010. júl. 11. 22:49
 3/23 anonim ***** válasza:
Második: hülyeség!a kutyám még soha sem bántott szándékosan,bármit megenged!(persze nem okozok neki szándékosan fájdalmat,de pl. ha a körmét vágom nagyon nem szereti és mégsem harap!),a macskám viszont egy gonosz állat volt ha lehet ezt mondani,minden jót megkapott,mindig tejet ivott,és sokat foglalkoztunk vele,amikor viszont már otthagytuk egy kis simogatás után mindig megkarmolt érte...Szóval ilyen szempontból sokkal inkább a kutya mint a macska,a kutya hagyja magát,a macska nem.
2010. júl. 11. 22:52
 4/23 anonim ***** válasza:
egyetértek a harmadikkal. a cica általában játék közben is karmol. kb 1 éve van meg, okozott már sérüléseket, a kutyánk már vagy 10 éves és még semmit nem okozott
2010. júl. 11. 22:57
 5/23 anonim ***** válasza:
csincsilla?
2010. júl. 11. 23:02
 6/23 anonim ***** válasza:

Szerintem meg csincsillát!

Nagyon aranyos, babusgatható és esténként ha rosszat álmodik sír (de ez nagyon ritka, ilyenkor érdemes felkapcsolni egy kislámpát odamenni hozzá, megsimogatni ), továbbá nem büdi, hetente egyszer kell kitakarítani és iszonyat aranyos, tanítható (pl.: hogyan kell kunyizni, bár erre hamarabb rájön). Ezeket tapasztalatból írom.

Ja és nem is kell szőrözni, meg fésülni sem, homokba (kvarchomok) fürdik ergo nem csomósodik a szőre, és nagyon barátságos! És állítólag nem allergizáló (bár ez nem tapasztalat, csak olvastam valahol), bár ha nagyon jól van tartva legalább 10 évig is elél :) én nagyon megsirattam a 12 évében :(

HA kíváncsi vagy rá, google-zd le! :)))

2010. júl. 11. 23:03
 7/23 anonim ***** válasza:
Szerintem maradjatok a cicánál. Igaz karmol stb. Nekünk 3 cicánk van, egy fiú és két lány. a fiú nagyon durva sérüléseket okozott,az egész kezem mindig végig volt mara, mert bent laknak, és mellettem aludt mindig... ivartalanítottuk, és azóta egyszer nem karmolt meg, nem harapott, sokkal nyugodtabb, lustább cius lett. Ugyanez elmondható a lány macsekjainkra is, igaz ők nem haraptak, karmoltak stb. de a legkedvesebb az nagyon gonosz xD cica, nem fogad el senkit, nem enged senkit sem a közelébe csak engem. Amióta ivartalanítottuk megváltozott, ő is nyugodtabb lett, de sajnos a kapcsolatunk is változott, már nem bújik minden este hozzám, nem fekszik a párnámra, és dorombol stb. mostanában beéri az ágy véfével, vagy azzal se, csak bejön, nyávog, kiengedem ...kb. ennyi...
2010. júl. 11. 23:04
 8/23 anonim ***** válasza:
előtti... bocsi a helyesírási hibákért. gyorsan irtam :(
2010. júl. 11. 23:06
 9/23 anonim ***** válasza:

Tengeri malac?

Nagyon szelíd és nagyon édes:)

2010. júl. 11. 23:07
 10/23 anonim ***** válasza:

Hát a kutyát rendszeresen sétáltatni kell,lenne e kedve hozzá hosszú évekig?A cicánál a lakásban van az alom,ez nem zavarna?Ja és a szőrük is hullik mindenhová.

Ilyen dolgokat érdemes mérlegelni előtte.

Sztem tengerimalac.Babusgatható,könnyű takaritani és ketrecben van nagyrészt igy nem szőrözi a lakást.

2010. júl. 11. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!