Melyik az intelligensebb állat szerinted, a macska, vagy a kutya?
Érveket/ellenérveket is írjatok légyszí.
(Tudom, ez leratív, és ezt több okból nehéz meghatározni (a két állat más-más agyrészei fejlettek), de most a hétköznapi dolgokra lennék kíváncsi...)
Szerintem a macska, mégpedig azért mert elég intelligens ahhoz hogy az egója határozzon meg mindent. Nem pitizik (persze kunyizni, kunyizik), többnyire megszerzi/eléri amit akar. Csak akkor megy oda hozzád ha kedve van, nem hódol be és nem helyezi magát az ember alá...
1 hét se kell és tudja hogy az alomba kell piszkítani (míg a kutyával ugye más a helyzet). Nem kukázik vagy eszik meg akármit (de lehet másoknál más a helyzet). Nem nyávog és nem őrjöng, nem ugrál ha jön valaki (csendben, távolságtartóan örül). Ha valami baja van, nem nyüszög a sarokban, hanem elédáll és konkrétan "megmondja". Eszébe nem jut sárba ugrálni, visszahozni a dolgokat (csak mert kérik), szóval nem épp egy engedelmes jószág, megvannak a saját "elvei"/tartása.... Remélem nem volt túl kimerítően hosszú válasz:)
Attól függ, mit nevezünk állati intelligenciának.
Szerintem a kutya tanulékonyabb, de a macska kreatívabb egy probléma esetén. Biztos vannak ellenpéldák, de nekem ilyen benyomásom alakult ki.
Lienah, amit az első bekezdésben írtál, az egy békára is igaz. :DD
A többi meg inkább azt mutatja, hogy a macska kevésbé szociális. Ez is egyfajta intelligencia, nem tudom, a kérdező, erre gondolt-e.
De amúgy tök igaz, szóval nem kekeckedni akarok. :))
Az IQ-ja a macskáé magasabb. Az EQ azonban a kutyának magasabb.
Orrhosszal mögöttük van mindkettőben a béka.
"Orrhosszal mögöttük van mindkettőben a béka."
Senki nem is mondott mást. :))
Szerintem az első válaszoló arra gondolt, hogy a macska egy öntudatos lény. :) Személy szerint én is a macskára szavaznék, ha választani kéne (de azt is tudom, hogy miből ered a két faj különböző viselkedése). A macska mérlegel, majd eldönti mihez akar kezdeni. Egy kutya viszont akár gondolkozás nélkül fejjel megy a falnak (ha jól nevelték), ha a gazdája arra kéri.
Egész életemben kutyák és macskák között éltem, szóval volt időm megfigyelni a viselkedésüket. :) Plusz azt is gondolom, hogy a macska lehet a társad, a jóbarátod, amikor egyenragú felek vagytok, de attól még szeret és bizony hűséges! (ha jól nevelted). Ellenben a kutya "örök gyereked" marad.
Az első által is leírt okokból én is a macskát mondanám.
Igaz, a macska kevésbé szociális, de ahogy valaki írta: az EQ és az IQ két különböző dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!