Régen volt egy ismerősöm (már nem tartom vele a kapcsolatot) és ő tartott rókát az otthonában. Kiskorától ő nevelte, jelölővel volt ellátva és olyan volt mint egy kicsit félénkebb kutya...
Viszont, hogy tarthassa ezt a rókát papíron egy vadvédő egyesület gondozása alatt volt ez a róka és még így is kellet jó pár papír...
A többiek leírták már, de kiegészíteném őket azzal, hogy elsősorban idegrendszer, és humorérzék.
Ott kezdem, hogy eszméletlen zajosak. Rengetegféle hangot adnak ki: "csiporognak", vonyítanak, "nevetgélnek", "visítoznak". Mindezt állandó jelleggel. Folytatom azzal, hogy még a háziasított róka SEM szelíd. Ergo nem lesz kezesállat. Nem fogod tudni kedvedre gyömöszölni, meg simogatni. Ha valami nem tetszik neki, instant harap. Hogy mekkorát, az attól függ, hogy figyelmeztető jelleggel teszi-e, vagy tényleg haragszik. Aztán... A lakást (ha udvarod nincsen) és az életedet át kell alakítani teljesen. A lakást rókabiztossá kell tenni (Viszlát, dísztárgyak! Viszlát mindenféle hurok, amibe Rudi/Réka belegabalyodhat, és megfulladhat). Nagyon mozgékony, aktív jószágok - főleg éjszaka, mert éjszakai jószágok. Plusz. Az étrendje igényel némi utánajárást, ebben tudok segíteni: [link] - plusz én, a vegás mondom: Hús nélkül ők nem élhetnek!!!!!! Felütném a holdra az olyan vegásokat, akik nem adnak a rókájuknak húst... Olyan hiánybetegséget eredményez náluk a húsmegvonás, hogy szegény jószág attól koldul...
Ja, majd' elfelejtettem: A rókasz*r (irodalmi nyelven hullajték) átkozottul büdös. Egyszer volt csak hozzá "szerencsém" - a többi állat elmehet a gyászba... XD És ha szagok: Koslatási időben nem tudom, hogy a "házirókák" szoktak-e "ibolyázni" (faroktőnél található mirigyükből feromonokkal jelezni, hogy ők most akarókák). Ha igen, akkor extra szag, ami szintén nem kellemes.
Én régen akartam rókát, de nem érezné nálam jól magát... :(((
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!