Miért tesznek megjegyzést az emberek az állatomra?
Van egy vadászgörényem, és mindenki aki beön a szobámba mindig jön a szöveg: "Húúú... de büdös van! Milyen szag van itt? Szoktál te szellőztetni? Olyan szag van, mint az állatkertben!" Jó, lehet, hogy a vadászgörénynek van egy bizonyos "szaga", DE kibirható... És lehet, hogy nem azért mondják, hogy megbántsanak, de mindig sikerül nekik... Persze AMIKOR én átmegyek az ismerősömhöz és büzlik az egész...EGÉSZ háza a cigifüstől a ruhája, a kocsija, a haja... akkor én nem mondom neki, hogy : Fúúú, de füst szag van itt, gyárkémény a lakásod, vagy égeted vasutikábelról a szigetelést??!....
Talán, azért mert én nem vagyok b*nkó...
Én reagálom túl a dolgot, vagy más is egyetért velem?
10:22
És az udvaron tartsuk a hörcsögöt, az aranyhalat, a degut, a csincsillát, a békákat, a gekkókat, a kanárikat, a szobakutyát és a házicicát is?
Annak az állatnak, amit LEHET kint tartani, annak ott a helye.
Nekem görényem van, előtte kutyám volt. Semmivel nem büdösebb. Mert ugyebár a görénynek ALAPJÁRATON (azaz, ha nem engedi el a bűzmirigyét, amit csak akkor tesz, ha nagyon megijed, nekem 4 év alatt kevesebb mint 10szer tette) ugyanolyan erősségű szaga van mint egy kutyának. Szerintem például az ázott kutyaszag ezerszer rosszabb, mint a görény bármilyen szaga.
Azért lehet büdösebb lakásban, mert ugye alomra jár, tehát az valóban eléggé könnyen bebüdösödik és kifejezetten büdös. De ha rendesen takarítva van, akkor egyáltalán nem büdös.
Az emberek egyébként meg azért mondják, mert van egy olyan sztereotípa, hogy a görény büdös. És aki még életében nem látott/érzett görényt, hiába a szobába lépve semmi szagot nem érez, rámondja, hogy büdös, csak mert ezt nevelték belé. Ha eg ykutyára mondanák azt, hogy büdös, azt is annak képzelnék... Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!