Haragszom az állatomra, mit tegyek?
Ha az előző lakásban alomtiszta volt, akkor biztos van valami gond, hogy itt meg telesz@arja a lakást. Egy állatorvost kéne megkérdezni, miért csinálja ezt.
Ja és nem kéne akkor állatot tartani (főleg lakásba valót), ha nem tudsz számolni azzal, hogy nem mindig fenékig tejfel egy állatkával együttélni.
Igazad van. Nem is mentegetőzöm, talán nem vagyok túl jó gazdi.
Amikor 3 éve örökbefogadtam (mert teljesen lesoványodva, betegen kidobták), akkor még minden rendben volt. Hónapokba telt, míg felépült, kétnaponta jártam vele az egyetemre nem kis pénzekért orvoshoz. Én próbáltam neki megadni mindent. Úgy éreztem, sikerül is.
Eltelt közben két év, és nagyon boldog voltam, mert ő egy olyan görény volt mindig, akivel alig volt gond. Nem harapott (ezt most sem teszi), többnyire alomtiszta is volt.
Aztán el költöztem. Egy éve. Az életemben 180 fokos változás állt be, keveset vagyok itthon, rengeteget kell tanulnom, sokszor későn érek haza, már önmagában ez is felőrli az erőmet. És amikor hazaérek, akkor azt látom, hogy tele van szarva a lakás. És akkor utána, ha elpakoltam, eltakarítottam a piszkát, olyan igazságtalannak érzem, hogy még leálljak vele játszani.
Tudom, hogy ez nem az ő hibája. Csak rajta, nagy a nyomás, és így nincs akkora türelmem vele szemben, amekkorára szüksége lenne. Tudom.
Fél éve még ketrecbe sem zárom be, hogy ne kelljen egész nap bent lennie (bár elég nagy a ketrec), de nem akarom arra kényszeríteni, hogy amíg én nem vagyok itthon (kb. reggel 7-től este 7-ig, addig a ketrecben legyen egyedül. Talán ez lehet a gond? Tudom, hogy keveset vagyok itthon. Tudom. De mégis mit tehetnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!