Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Haragszom az állatomra, mit...

Haragszom az állatomra, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Görényem van, lassan három éve. De most elegem lett belőle, legszívsebben széttépném. Az előző lakásban alomtiszta volt. Itt most össze-vissza piszkít, egyfolytában utána takarítok. Mindig talál új helyeket. Olyan, mintha direkt csinálná, csak nem tudom mért. Azt mondják, tiszta állat. Hát ő már kakilt az ágyamra. Nagyon az. Mit tegyek, nem akarom eladni meg semmi, de ha most idejön, megütöm.
2010. jan. 24. 08:54
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
60%
hát szerintem minél előbb add el vagy ajándékozd el, mert az egy kicsit gusztustalan ha valakio a saját állatát megüti vagy kínozza... lehet veled van a baj és nem vele !!!! talán elvitted már orvoshoz???
2010. jan. 24. 08:59
 2/25 A kérdező kommentje:
Nem ütöttem meg soha. És nem is fogom. Olyan ő nekem, mint egy szerelem. Néha nagyon "összeveszünk". Csak most nehezebb neki megbocsájtani. Mert tudod egy embernek elmondod, hogy mi a gond, de egy állatnak nem tudod.
2010. jan. 24. 09:03
 3/25 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam, hogy vele lenne baj.
2010. jan. 24. 09:04
 4/25 anonim ***** válasza:
78%

Ha az előző lakásban alomtiszta volt, akkor biztos van valami gond, hogy itt meg telesz@arja a lakást. Egy állatorvost kéne megkérdezni, miért csinálja ezt.

Ja és nem kéne akkor állatot tartani (főleg lakásba valót), ha nem tudsz számolni azzal, hogy nem mindig fenékig tejfel egy állatkával együttélni.

2010. jan. 24. 09:04
 5/25 anonim ***** válasza:
81%
Az állatnak idegen a hely, ahol előzőleg volt megszokta hova piszkit, itt meg még össze van zavarodva.
2010. jan. 24. 09:11
 6/25 A kérdező kommentje:

Igazad van. Nem is mentegetőzöm, talán nem vagyok túl jó gazdi.

Amikor 3 éve örökbefogadtam (mert teljesen lesoványodva, betegen kidobták), akkor még minden rendben volt. Hónapokba telt, míg felépült, kétnaponta jártam vele az egyetemre nem kis pénzekért orvoshoz. Én próbáltam neki megadni mindent. Úgy éreztem, sikerül is.

Eltelt közben két év, és nagyon boldog voltam, mert ő egy olyan görény volt mindig, akivel alig volt gond. Nem harapott (ezt most sem teszi), többnyire alomtiszta is volt.

Aztán el költöztem. Egy éve. Az életemben 180 fokos változás állt be, keveset vagyok itthon, rengeteget kell tanulnom, sokszor későn érek haza, már önmagában ez is felőrli az erőmet. És amikor hazaérek, akkor azt látom, hogy tele van szarva a lakás. És akkor utána, ha elpakoltam, eltakarítottam a piszkát, olyan igazságtalannak érzem, hogy még leálljak vele játszani.

Tudom, hogy ez nem az ő hibája. Csak rajta, nagy a nyomás, és így nincs akkora türelmem vele szemben, amekkorára szüksége lenne. Tudom.

Fél éve még ketrecbe sem zárom be, hogy ne kelljen egész nap bent lennie (bár elég nagy a ketrec), de nem akarom arra kényszeríteni, hogy amíg én nem vagyok itthon (kb. reggel 7-től este 7-ig, addig a ketrecben legyen egyedül. Talán ez lehet a gond? Tudom, hogy keveset vagyok itthon. Tudom. De mégis mit tehetnék?

2010. jan. 24. 09:13
 7/25 A kérdező kommentje:
Egy éve itt lakunk.
2010. jan. 24. 09:13
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát ebben az esetben szerintem ez is tuti ok, hogy most nem foglakozol vele annyit. Egy állatnak is kell törődés és rosszul érzi magát, nem kiegyensúlyozott és boldog. Ha összevissza piszkít, akkor muszáj vele legalább így foglalkoznod, hogy utána takarítasz.. Meg egy boldogtalan állat rossz állat lesz, mint egy gyerek. Direkt gonoszkodik, hogy ő legyen a középpontban. Nem tudom, egy görény mennyire társas állat, de mellé venni egy másik állatot, amelyikkel ellenne? Persze, ez még több pénz és gond, de a magányát talán megoldaná.
2010. jan. 24. 09:25
 9/25 A kérdező kommentje:
Nem társas állat. Nem jön ki más görényekkel, kicsit antiszociális. Meg egy pici görénnyel sokkal több gond van, így még annyi idő se jutna rá.
2010. jan. 24. 09:30
 10/25 anonim ***** válasza:
18%
Az én nyuszim is össze vissza piszkit,de soha nem vagyok rá mérges.Szeretem és egy állat nem tudja ,hogy rosszat csinál.Szerintem fordulj pszhiológushoz,mert idegbeteg vagy.Szegény görény sajnálom,hogy ilyen a gazdája.
2010. jan. 24. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!