Haragszom az állatomra, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Görényem van, lassan három éve. De most elegem lett belőle, legszívsebben széttépném. Az előző lakásban alomtiszta volt. Itt most össze-vissza piszkít, egyfolytában utána takarítok. Mindig talál új helyeket. Olyan, mintha direkt csinálná, csak nem tudom mért. Azt mondják, tiszta állat. Hát ő már kakilt az ágyamra. Nagyon az. Mit tegyek, nem akarom eladni meg semmi, de ha most idejön, megütöm.2010. jan. 24. 08:54
11/25 anonim válasza:
Szerintem az egyik ok az lehet, hogy egész nap egyedül van a lakásban. Próbáld meg inkább azt, hogy egy ideig ha nem vagy otthon legyen inkább a ketrecében és megszokja, hogy ott kell elvégeznie a dolgát. Később ha már a ketrecen kívül lesz és rájön a dolog, akkor magától befog menni és ott fogja csinálni.
12/25 anonim válasza:
Szerintem nem idegbeteg a gazdi, csak nem tud mit kezdeni a helyzettel.. és nagyban megnehezíti az amúgy sem könnyű életét. Szerintem mindenképp beszélj egy görényekhez értő emberrel. Mert az állatnak se jó és neked sem.
Szerintem egyébként az a nemnormális, aki akkor is széjjelpuszilgatja az állatkáját, amikor összeszar mindent, vagy egyéb rossz dolgot csinál. És egy állat marhára tudja, hogy azt nem szabad, főleg, ha már be lett tanítva szobatisztaságra. Szóval meg kéne oldani a problémát, ami itt szerintem tényleg a foglalkozás hiányában gyökeredzik.
13/25 anonim válasza:
szerintem úgy csináld ,hogy nyisd ki neki a ketrece ajtaját ésakkor felfogja ismerni a helyét és egy idő után odafog piszkítani.Ha ez nem jön be akkor zárd be egy ídőre és ha láttad hogy bepiszhít a helyére akkor adj neki egy kis husit jutalomfalatként és utána engedd ki.Ha kiengeded és látod,hogy odapiszkít ahova nem kéne akkor zárd be egy időre a ketrecébe.így megfogja tanulni ,hogy mit szabad és mit nem.
14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem vagyok idegbeteg, ezt kikérem magamnak. Csak felidegesít. A nyuszi csak azért nem jó példa, mert egy nyúl nem tanítható szobatisztaságra. Egy görény meg igen, ráadásul ő szobatiszta is volt. Meg próbálom a tanácsokat, köszönöm.
2010. jan. 24. 19:43
16/25 anonim válasza:
köszönöm kérdésed- még nincs szakmám. de alkotói munkakörben fogok dolgozni, remélem.
17/25 anonim válasza:
Huhh...nyulat görényhez hasonlítani....A nyúl egy nagyon nagyon buta állat!!!Én megértem ha ez idegesít egyébként,csak sose feledd el,hogy gyengébb nálad ezért nem bánthatod!Ha sajnálod ha nem kis időre jobb lenne bezárni hogy oda kakiljon a helyére.Ha egyszer rááll a dologra nem fog többé ilyet tenni máshova.Nálunk pl. napközben a fürdőszobába van bezárva,hogy ne csináljon kárt máshol se a környezetben,se magában!És nem unatkozik,mert már ahhoz is hozzászokott mikor jövünk haza és addig ezik meg alszik de aztán jövünk,kijön és örül meg nagyokat játszunk.Neki is meg kell értenie hogy nem mindig vagy ott,de ha így teszel,akkor mindenképp megérdemel egy két óra hancúrozást!És akkor te se leszel olyan feszült,mert az egész napi stresszt levezetheted a kis édesen!:)Sok sikert hozzá
18/25 anonim válasza:
A nyúl buta állat?Ez újdonság.Volt nyulad valaha?Ha tudnád miket tud ,mire emlékszik sokszor.
19/25 anonim válasza:
Nálunk pl. napközben a fürdőszobába van bezárva,hogy ne csináljon kárt máshol se a környezetben,se magában.És akkor tiszta sz*r a fürdőszobátok?
20/25 anonim válasza:
Amúgy nem a nyúl lett a görényhez hasoblítva hanem ,hogy minden állatnak van roszz tulajdonsága de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!