Miért mond mindenki rosszmájú megjegyzést nekem, ha elmondom neki, hogy pénzért vettem a fajtatiszta macskám?
Semmit, szeresd a cicádat, nem másnak vetted, hanem magadnak, örülj neki, mások meg gondoljanak, amit akarnak!
Miért fontos az neked mások véleménye?
Mindenki nem szerethet, és te sem mindenkit! Ez igy kerek, szeretted, volna, megvetted, ennyi!
Van a vadrózsa, másnéven csipkebogyó.
Meg van a nemes rózsa.
A csipkebogyónak finom a gyümölcse, a nemes rózsának szép a virágja.
A csipkebogyóért általában nem fizetünk, hanem kiránduláson szedjük ősszel, úgy, ahogy a természet megalkotta, a természetnek fizetek érte azzal, hogy ahol csak tudok, vigyázok rá.
Ha valakinek rózsát viszek ajándékba, azt a rózsát kertészek generációi válogatták bizonyos fajta sztenderdek alapján, így alakult ki a sajátos szépsége, a pénzt, amit kifizetek, a fajta kialakításáért és védelméért nyújtott fáradtságos (emberi) munkáért adom.
Valahogy így tudom elképzelni a házi cicák és fajmacskák viszonyát. Egy bizonyos példány pedig csak másodlagosan tartozik valamely fajtához, elsődlegesen az én kis cukim, aki épp itt alszik a laptopom mellett.
Engem is folyton leszólnak hogy hogy voltam képes több tízezret fizetni egy macskáért. De ez engem nem érdekel hiába szép a házicica ha nekem ez a különleges fajta(peterbald sziámi) tetszik. Csak irígyek hogy nekem volt rá pénzem és olyat választottam amilyen tetszett és nem csak egy sima háziciccet:) Nincs bajom a házimacsekkal sem olyanom is volt:)
Te se törödj senkivel
Nem para hogy pénzért vetted. kivéve ha csupaszmacska :D Az szar... :D
Amúgy a házimacska azért "jobb" mert több fajta keveredéséből, sokkal erősebb, minden téren, egészségügyileg is, mint egy túlnemesített fajtiszta macsek. Nézd meg az utcagyőztes vs. "tündibündivesztikutyus" példát... :D havernak "tündibündi" van... havonta megy fogkövet szedetni egy egyéves kutyának, mert ha nem szedeti, kihullik a foga... a miénknek 10 évesen megvan minden foga, pedig sima korcs :D
Ez csak irígység!
Aki azt mondja hogy a házimacska jobb az is féltékeny hogy neked Fajta tiszta cicád van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!