Miért mond mindenki rosszmájú megjegyzést nekem, ha elmondom neki, hogy pénzért vettem a fajtatiszta macskám?
12 éves voltam, amikor az első fajtiszta cicámat megvettem, a nyári munkával keresett pénzemből. Jojónak hívták, csincsillaperzsa volt. Minden vágyam ez a cica volt, gyönyörűnek, különlegesnek tartottam (mint ahogy az is volt), és vele keződött a "perzsás életem".
Ma himalájákat tenyésztek, és úgy gondolom, a pénz, amit az új gazdájuk kifizet értük, egyfajta biztosíték arra, hogy a későbbiekben is megbecsülik majd a cicát, hajlandóak lesznek áldozni rá, amikor oltásra kell vinni, ennivalót kell neki venni, vagy neadj'isten beteg lesz, és kezeltetni kell...
Tudom, sok cica vár gazdára a menhelyeken. Talán rajtuk is segítene, ha egyszer eljönne az az idő, hogy házimacskát is csak pénzért lehessen venni. Talán akkor megértenék az emberek, hogy minden macska értékes, egyedi, és megismételhetetlen, akiért a gazdája felelősséggel tartozik. Ezért vagyok ivartalanítás-párti, és ezért foglalkozom fajcicákkal. Tudom, hogy őket sosem fogják az utcára tenni. (És nem is tehetik, mert szerződéssel vannak eladva, és később is figyelemmel kísérem a sorsukat.)
Ne szégyelld tehát, hogy te a kis barátodért hajlandó voltál pénzt áldozni. Szégyellje magát az, aki azt hiszi, hogy "macska terem minden bokorban", és aki nem képes felfogni az értékét, legyen a cica pedigrés, vagy egyszerű utcai csavargó...
Arról nem is szólva, hogy a fajtiszta cicák nemcsak szépek, de minden fajta egyedi jellemvonásokkal is bír, így aztán macska és macska között óriási különbségek vannak. (Én például sosem tartanék sziámit, mert nekem ő "sok"... :)) Ha fajcicát veszel, nagyjából sejtheted, milyen személyiségű maccsal fogod megosztani az életed. Nincs ebben semmi kivetnivaló, nincs miért rosszul érezned magad.
Nekem is brit rövödszőrűm van, és össze sem lehet hasonlítani a közönséges házimacskával.Jól döntöttél.Sokkal intelligensebbek mint a házi macskák...
Senkivel ne törődj, a lényeg, h neked boldogságot okoz...
Azért mondják, mert irigyek!!!!Ennyi!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!