Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért fontosabb az állat az...

Miért fontosabb az állat az embernél?

Figyelt kérdés

A saját környezetemben is rengeteg példa van arra, hogy valaki a kutyáját, macskáját, lovát jobban megbecsüli, többet költ rá, többet foglalkozik vele, mint a saját családját (ha egyáltalán van neki).

Itt a gyík állatrovatában már nem tudnak hova egymásra licitálni az állatimádók. Aki nem költ tízezreket az állatára, nem foglalkozik vele naponta órákat az nem becsületes, nem felelősségteljes, nem állatbarát állítólag.

Társadalmi méretben is szembeötlő, hogy az állatvédő szervezetek, az állatvédelmi törvények, az állattartáshoz kapcsolódó büntetési tételek egyre erősödnek.

De közben hol vannak az emberi kapcsolatok?

2012. okt. 9. 14:05
 61/91 anonim ***** válasza:
83%
Te meg kérlek értsd meg,hogy van aki az éhező gyerekeken segít és van aki az éhező állatokon,Mindenkinek szíve joga eldönteni.Én mindig úgy gondoltam,hogy az éhező gyerekek nagyon nagy reklámot kapnak és sokan segítenek viszont az állatokon kevesen.Most lehet megkövezni a szabad akaratomért.
2012. okt. 10. 14:50
 62/91 anonim ***** válasza:
56%

"Te meg kérlek értsd meg,hogy van aki az éhező gyerekeken segít és van aki az éhező állatokon"

Nem arról beszélek, hogy ki kinek segít, hanem hogy ki kiről mit gondol (éhező állatokról/éhező gyerekekről). Nekem gáz mindkét! oldalról, a "nem tudom őket sajnálni, ott dögöljenek meg ahol vannak" hozzáállás.

Igen, azok is, akik az állatokat vetik meg és csak az emberekkel törődnek.

De a másik oldal is gáz, csak éppen őket senki nem veszi elő soha. Hogy miért? Mert van egy jól hangzó érvük arra, hogy az emberek milyen gonoszak és közönyösek egymással. De ezzel ők is csak beállnak közéjük a sorba, ezt nem értitek meg. Ez a 22-es csapdája.

De természetesen mindenkinek szíve joga úgy gondolnia, ahogy akarja...

2012. okt. 10. 16:35
 63/91 anonim ***** válasza:
29%

Én éhez állatokon és éhező gyerekeken is szívesen segítek!:)

Kérem a zöld kezeket.:)

2012. okt. 10. 16:42
 64/91 anonim ***** válasza:
39%
63-as vagyok! Köszönöm!Pont erre voltam kíváncsi,milyen kezeket kapok! Ezek után nekem ne mondjátok, hogy ti segítenétek bárkinek is, hisz sokan televagytok rosszindulattal.
2012. okt. 10. 22:27
 65/91 anonim ***** válasza:
Utolsó, én ezen már meg sem lepődöm...Nem baj, én felpontoztalak, öröm az ürömben. :D
2012. okt. 11. 08:25
 66/91 anonim ***** válasza:
77%

ma 08:25

Akkor már ketten vagyunk, akik nem csak üresen csengő szavakat ír ide.

Kíváncsi lennék arra, hogy azok, akik annyira istenítik az emberi kapcsolataikat, hányszor segítettek egy rászoruló emberen, egy éhező gyereken?

Ugye itt név nélkül bármit írhat az ember unalmában, de hogy ebből mennyi az igaz!:)

2012. okt. 11. 11:14
 67/91 Ilyent ***** válasza:
0%

Utolsó

Itt nem az van hogy valaki isteníti az emberi kapcsolatokat hanem arról hogy a saját állatait többre tartja a szeretteinél. Pusztán azért mert az állat nem veri át és nem okoz neki csalódást.

És én arra lennék kíváncsi aki az állatokon (természetesen kutyáról macskáról van szó mert egy csirkének nem segítene) az mennyit segít??? Mert akik ide írtak hogy ő a kutyákon segít szerintem nem fogadja be az összes kóbor állatot, nincs otthon neki pl 10 kutyája.

De a számokon is elgondolkoztam. Napi fogyasztás 300g = 109Kg/év egy 1000Ft/Kg-os táppal ugye 109eFt Nem számolva az orvosi költséget és az oltásokat. De legyen egy éves költség 130e Ft él Kb 12 évig a kutya az 1.56mFt/kutya.

De vegyünk egy hajléktalant lakásbérlés, rezsi, élelem, higiéniás szerek, ruhák, És a legfontosabb egy állandó munka kell. De ennek az összege legyen 200e Ft innentől már nincs dolog mert eltartaná magát. (Ez az esetek kb 80%-ra igaz mert nagy részük nem tud mit kezdeni a gondolattal és inkább visszazüllik. De szigorral és odafigyeléssel 50-30% is lehet.)

De akkor inkább segítsen mindenki kóbor állaton mint egy emberen. Mert az állat végül is felfogja hogy ő miért kóbor. Biztosan el is gondolkozik hogy miért nem ágyban alszik, mert a patkány is elgondolkozik a csatornában hogy ő miért itt él.

2012. okt. 11. 23:22
 68/91 anonim ***** válasza:
67%

Nem szoktam kérdést írni, de most felháborodásomban megtettem.. (állatok- macskák)

Összekötött lábú, élő cicát dobtak be a kapunkon. (gyönyörű volt)! A három kutyánk rögtön összeroppantotta...

Emberek ezek ??? (kérdés címe is ez)

A macska miatt 2 napja bánkódom...:((

De az alkoholista, részeg koldusnak nem adtam pénzt..

Mert az ember változtathat a sorsán..az állat nem.

2012. okt. 12. 03:52
 69/91 Ilyent ***** válasza:
26%

Utolsó

"Összekötött lábú, élő cicát dobtak be a kapunkon."

És szerinted ezt felnőtt ember csinálja??? Egy felnőtt ember földhöz vágja vagy fejbe csapja esetleg vízbe folytja.

"Mert az ember változtathat a sorsán..az állat nem."

Te voltál már kilátástalan helyzetben???

Mint pl egy hajléktalan??? Mert szerintem nem. Eltudod képzelni hogy milyen odakint éjszakázni a mínuszokban??? Ilyen helyzetben lennél azért megnézném hogyan változtatsz a sorsodon.

2012. okt. 12. 04:21
 70/91 anonim ***** válasza:
61%

Most mééé kell leordítani a fejem ?????

Igen, voltam, vagyok kilátástalan helyzetbe..

Tumorom van..

De bocs mááá, hogy sajnálom a macskát....

2012. okt. 12. 04:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!