Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A pávákat megölik hogy a...

A pávákat megölik hogy a farktollaikat megszerezzék vagy kitépik nekik?

Figyelt kérdés
Szinte minden hobbiboltban van már. Ekkora mennyiséghez rengeteg pávát kell tartani. nem hiszem hogy megvárják amig elvesztenek egyet.

2012. júl. 1. 22:14
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem gyártanak mű pávatollat. Nem lehet nagy kunszt.
2012. júl. 1. 22:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Én is láttam már hamisítottat, a legtöbb helyen nem valódit árulnak, csak annak néz ki.

Amúgy nem hinném, hogy megölik őket érte, valószínűleg el is hullajtanak párat és azokat adott helyen összegyűjtik és eladják a felvásárlóknak. (Vagy kitépnek időnként párat...)

2012. júl. 1. 22:24
 3/10 A kérdező kommentje:

Hát lehet. Nem tudom. Legutóbb az állatkertben is az egész osztály kapott. És olyan igazinak néz ki. Meg sok ékszert is csinálnak belőle és mindenfélét. De arról nem hallottam még hogy pávát úgy tartsanak mint pl. csirkéket, pedig ennyi tollhoz sok kellene belőle.

Lehet hogy tényleg mű?

2012. júl. 1. 22:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem kitépik, hanem egyet-egyet levágnak.
2012. júl. 1. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Elhullajtja őket. Nekem is van. Pávát tartottak a suliba régen és amit a kakas eldobott vagy a másik kitépte neki összeszedtem.

De amúgy simán kitépik nekik.

2012. júl. 1. 22:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem tudok olyanról hogy meg -e ölnék érte viszont el szokták ők is hullatni a tollaikat de szerintem ez mellett nem kizárt hogy ki is tépik a tollait .Valamint valóban gyártanak mű tollakat is elsősorban dekorációnak vagy csalit csinálnak belőle ( műlegyet ) . De ha jól tudom azért ezt nem hamisítják mert nem nagyon érné meg de a mai világban nem lepődnék meg rajta .
2012. júl. 1. 22:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg kitépik. De gyerekkoromban mesélték, hogy a páva elég kényes jószág és maga is sűrűn kitépi, ha valamiért nem tetszik neki, pl. ha rádobtak egy darabka sarat a farktollára, akkor rövidesen kitépte.
2012. júl. 1. 22:34
 8/10 anonim válasza:
100%

Szándékosan nem szabad kitépni, mert abba bele is pusztulhat az állat. Általában nyár közepétől végétől elkezdenek "vedleni" és ekkor kihullanak a dísztollak. Akkor szokták őket összegyűjteni.

(Igen, biztos, hogy így van, mert nekünk is vannak páváink :) )

2012. júl. 1. 22:44
 9/10 A kérdező kommentje:
És olyankor mindet elhullajtja? És mikor nő újra? Tavaszra már nagy neki?
2012. júl. 1. 23:06
 10/10 anonim válasza:

Egy pávatartótól kaptam tavaly vagy 60 db-ot, mert ő amúgy el szokta égetni. Tőle úgy tudom, hogy őszig elhullajtja a tollait a hím páva, aztán újakat növeszt. Idén nem találkoztam vele, hogy kérjek, viszont egy piaci árus árult tollakat, ő azt mondta, hogy saját pávája hullatta ki és 2 évente újul meg a tollazata.

Az biztos, hogy ez nem fáj nekik, nem tépik ki nekik. Csak az nem egyértelmű nekem, hogy 1 vagy 2 évente természetes-e ez a folyamat?

2012. nov. 20. 11:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!