A pávákat megölik hogy a farktollaikat megszerezzék vagy kitépik nekik?
Én is láttam már hamisítottat, a legtöbb helyen nem valódit árulnak, csak annak néz ki.
Amúgy nem hinném, hogy megölik őket érte, valószínűleg el is hullajtanak párat és azokat adott helyen összegyűjtik és eladják a felvásárlóknak. (Vagy kitépnek időnként párat...)
Hát lehet. Nem tudom. Legutóbb az állatkertben is az egész osztály kapott. És olyan igazinak néz ki. Meg sok ékszert is csinálnak belőle és mindenfélét. De arról nem hallottam még hogy pávát úgy tartsanak mint pl. csirkéket, pedig ennyi tollhoz sok kellene belőle.
Lehet hogy tényleg mű?
Elhullajtja őket. Nekem is van. Pávát tartottak a suliba régen és amit a kakas eldobott vagy a másik kitépte neki összeszedtem.
De amúgy simán kitépik nekik.
Szándékosan nem szabad kitépni, mert abba bele is pusztulhat az állat. Általában nyár közepétől végétől elkezdenek "vedleni" és ekkor kihullanak a dísztollak. Akkor szokták őket összegyűjteni.
(Igen, biztos, hogy így van, mert nekünk is vannak páváink :) )
Egy pávatartótól kaptam tavaly vagy 60 db-ot, mert ő amúgy el szokta égetni. Tőle úgy tudom, hogy őszig elhullajtja a tollait a hím páva, aztán újakat növeszt. Idén nem találkoztam vele, hogy kérjek, viszont egy piaci árus árult tollakat, ő azt mondta, hogy saját pávája hullatta ki és 2 évente újul meg a tollazata.
Az biztos, hogy ez nem fáj nekik, nem tépik ki nekik. Csak az nem egyértelmű nekem, hogy 1 vagy 2 évente természetes-e ez a folyamat?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!