Mi a legmulatságosabb, legszórakoztatóbb, legaranyosabb, állatokhoz kapcsolódó történeted?
Az én kiskutyám gyakran álmodik, és álmában vadászik. Fekszik az oldalán, alszik, közben rakja a kis lábait, szalad, ugat, morog, az egész teste vonaglik szinte, lehet követni a fázisait, mikor veszi észre az 'áldozatot', mikor iramodik utána, és mikor kapja el.
Nagyon édes és egyben mulatságos látvány, már le is kameráztam. Utána amikor felébred, nem tudja hirtelen beazonosítani hol van, és csak bambul rám. :D
Nekünk kistermetű keverék kutyánk van. Elég szeleburdi, mert sajnos nem foglalkoztunk vele sokat. Nyáron imádok kiülni a lépcsőnkre, és nézni az utcát. (falun lakunk)
Picúr ott ült mellettem, és azt vettem észre, hogy már percek óta kaffogja az ujjatlan pólóból kilátszó vállamat. Pont úgy, mintha egy legyet akarna elhessegetni, azok után szokott úgy kapkodni. De már tényleg nagyon régóta csinálta. Mikor odanéztem, rájöttem miért: egy anyajegy van a vállamon, amit ő légynek nézett. :) Nagyon aranyos volt ahogyan gyengéden próbálta elkapni rajtam a "legyet", vigyázva, hogy engem viszont ne harapjon meg.
Labrador kutyám már két éves lesz e hónapban. Van két cicánk is mellette, és elég jól eddzézben tartja őket. Egyszer éppen egy fogócska közepén jártak, amikor a cica hirtelen ötlettől vezérelve fölugrott a cseresznyfára, Káosz meg annyira elbambult, vagy lezsibbadt emiatt, hogy csak futott - futott, és fejjel nekiment a fának...'-.-
Nagymamánál még olyan hagyományos, begyújtós gáztűzhely van, és a cicák megszokták, hogyha a mama süt valamit, utána ők befekhetnek egy kicsit a még meleg sütőbe, melegedni. Egyszer ott voltunk nála, és az öcsém ki akarta húzni a kismotorját, ezért becsukta a sütőt. Persze nem tudta, mert még kicsi, és hívott segíteni. Ott gugoltam mellette, egyszer csak azt látom, hogy egy riadt cica bámul rám a sütőből XD
Kétszintes házunk van, az én szobám az emeleten van. A cicák bejárósak a házba, a macskaajtón szoktak közlekedni. Egyszer télen egy este, gondolván, hogy nagyon hideg van, és mindkét cica bent van, bezártuk a cicaajtót, hogy ne húzzon a hideg. Reggel, mikor fölébredtem, szokásomhoz híven fölhúztam a rolót, és majdnem elájultam, de az én hülye macskám a szúnyoghálón lógott, a tizenhat körmével kapaszkodva, az emeleti ablakomon, és közben folyamatosan nyávogott, csak én nem hallottam a csukott ablak miatt....
Volt egy cicànk, na az csinàlt nevetseges dolgokat...
Egyik alkalommal bement a tyukudvarra utanunk, ezt persze a kakas nem nézte jo szemmel, és felkergette egy fem oszlopra. àmde arrol a cica visszacsùszott, erre a kakas megcsipkedte a faràt, mire a cica feljebb màszott. ès ezt addig ismèteltèk, ameddig megmentettuk szegeny cicàt a kakastol...
Ugyanaz a cica mindig ugy evett, hogy a masik cicàt szabàlyosa eltolta a mancsàval az etetotaltol. A masiknak a homlokàra nyomta a mancsàt, és addig tartotta, amig o megette az egész eledelt...
Angol bulldogom van, ami ugye nem a kecsességéről híres. De ezzel ő nincs tisztában, és mindig be akarja cserkészni a szomszéd macskáját, de az eredmény mindig ugyanaz.
Észreveszi, lelapul, lopakodik, feszült figyelem, ugrásra készen...
És mikor eléggé közel settenkedett jöhet az ugrás pillanata.
Ezzel csak az a baj, hogy akárhányszor elugrik és rávetné magát a macskára, az első két lába mindig összeakad, és hatalmas pofáraesés lesz a vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!