Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megdöglik a pók...

Szerintetek megdöglik a pók ha beszippantom a porszívóba?

Figyelt kérdés
Férjem azzal idegel hogy kimásznak onnan :D Nektek mi a véleményetek? :D
2011. júl. 14. 15:07
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
a mienk nem vízkeveréses. Ilyen sz*ar filter kell bele.
2011. júl. 14. 15:19
 12/29 anonim ***** válasza:
89%
Igen, általában megdöglik. Pl. szó szerint szétszakad, miközben beszippantja, meg ilyenek. Vagy a végén fullad meg, de végül azt mondanám, hogy 90%, hogy igen. De ez függ porszívótól is.
2011. júl. 14. 15:19
 13/29 A kérdező kommentje:
Sz'al akkor megdöglik,nagy átlagban :))) Köszi
2011. júl. 14. 15:22
 14/29 anonim ***** válasza:
dehogy....
2011. júl. 14. 15:25
 15/29 anonim ***** válasza:

Ez csak egy pók,nem fog megenni.

Én mindíg kidobom az udvarra,attól,hogy félsz tőlük,ugyanolyan joguk van élni,mint neked:(

2011. júl. 14. 15:28
 16/29 anonim válasza:
100%

Egyetértek az elöttem szólóval.

Szomorú, hogy sokan ennyire örülnek neki, hogy megdöglik. :S

2011. júl. 14. 15:47
 17/29 anonim ***** válasza:

Ez többek között attól is függ, hogy milyen porszívóról van szó és milyen fajta a pók.

Ha porzsákos (akár üríthető porzsák, akár az újabb eldobható papír) akkor abban mivel nem talál magának élelmet egy idő után elpusztul. Illetve mivel próbál kitörni a szemét közül (mi mást tehetne...) egy idő után végelgyengülésben elpusztul.

A "vizes" porszívóban pedig értelemszerűen megfullad.

A filteresnél függ attól, hogy milyen filter. Egyszer amikor cseréled benne nézd meg jobban, hogy van benne pontosan. Ha mellette nagy helyek vannak és semmi egyébbe nem csatlakozik akkor nyilván ki tud mászni belőle a pók. Ha viszont van valami ami meggátolja ebben (valami henger vagy kis doboz jön még rá) akkor ugyanaz a helyzet, mint a porzsákosnál.

Nekünk eldobható (papír)porzsákos p.sz. van, de az évek alatt kb. 2-3 alkalommal előfordult már, hogy kimászott belőle a pók. Na persze ez nem annyira releváns, mert eleve nem sok pókot porszívózok be így nem tudni mennyiből szökött meg ez a 2-3 db.

A régi porszívó is ilyen típus volt, csak kissé más kialakítás, nagyobb volt benne a zsák is. Abban egyszer találtam rengeteg kis pókot! Így valóban elképzelhető, hogy azok ott keltek ki, mert olyan részen voltak, ahová nem tudott kívülről bejutni pók.

De ez ilyesmi elég ritka, neked valószínűleg el fog ott pusztulni a pók és nem lesz semmi probléma.

De ha ennyire félsz attól, hogy kimászik nem értem miért nem kapod el zsebkendővel? Vagy fújd le rovarirtóval és aztán szívd fel a porszívóval.

u.i. Nő vagyok :D

2011. júl. 14. 17:35
 18/29 A kérdező kommentje:
Azért porszívózom, mert fent van magasan és oda nem érek el a lépcsőről! Amúgy agyonnyomnám a kis mocskokat :D Bocs ha a lelkébe taposok ezzel valamelyik 'állatvédőnek'. Most őszintén ki szereti őket a lakásban? Összesz*r mindent,hálót sző,semmi haszna itt bennt, kint meg nem zavar.
2011. júl. 14. 20:37
 19/29 anonim ***** válasza:
81%
Megfogja a legyeket! Hasznos állat!
2011. júl. 14. 20:52
 20/29 anonim ***** válasza:
87%
Én mondjuk szeretem őket, különben pedig nem haszontalanok. Megeszik az atkákat meg mindenféle kis szutyok rovart, amik valóban akár kellemetlenséget is okozhatnának (a pókokkal ellentétben). Nem is beszélve arról, hogy bizonyos gombákat is megesznek. Mondjuk néha elkapok egyet-egyet, és odaadom a gyíkomnak, például ha épp nincs otthon tücsök vagy viaszmolylárva, de amúgy nem bántom a pókokat. Végülis, milyen jogon irtanám ki őket? Mondhatnám ugyan, hogy az én házam, de azt a területet is a természetből loptam, és a tér nem áll a birtokomban. =D Mondjuk nem érdekel, nekem is vannak ismerőseim, akik utálják a pókokat, és előszeretettel irtják őket. Én azt mondom magamnak, biztos azért, mert nem ismerik eléggé őket. =)
2011. júl. 14. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!