Hogy lehet kiiktatni a szomszédot?
Sziasztok!
Van egy nyomorult szomszédunk,aki pár napja folyamatosan keresztbe tesz nekünk.Volt egy vadászgörényünk,amit kiraktunk az udvarra levegőzni,ketrecbe.A ketrece ajtaját két kézzel lehetett lecsukni,plusz még be is kötöttük.3 kutyánk van,de jól elvoltak a vadászgörénnyel,nyalogatták,ha kivettük a ketrecből.Soha nem hagytuk egyedül a kutyákkal.Mire hazaértünk,a ketrec ajtó fel volt nyitva(amit mondom két kézzel lehetett kinyitni,meg be kellett akasztani,hogy megálljon).Kerestük a vadászgörényt,de csak pár béldarabot találtam.Nem hiszem,hogy a kutya úgy megeszi,hogy szőr darab nincs,semmi vér...meg mondom,be volt kötve a ketrec ajtaja.Ráadásul a kutyák a hátsó udvaron voltak,nem tudnak az első udvarra átjönni.
A másik,hogy voltak papagájaink,ezek szintén ketrecbe voltak.Egyik reggelre mind a kettő meg volt halva..
De ami kiverte a biztosítékot,hogy pár napja az egyik kutyánk bágyadt volt.Azt hittük,hogy valami rosszat csinált,azért sunyit.Adtunk nekik enni,de a kutya ahogy elkezdett enni,kegyetlenül elkezdett sírni.A szájából hiányzott egy darab.Akkor láttuk,hogy a szeménél is véres.Jobban megnéztük,az oldalán volt egy púp.Elvitték anyuék az állatorvoshoz,aki mondta,hogy légpuskával meg lett lőve,és lassan ható méreggel meg lett mérgezve.Szép lassan elfog vérezni a kutya.Kapott injekciókat,azt mondta a doki,hogy nem biztos,hogy túléli.Ma már fel se kelt,amit evett,azt ki is hányta.Nagyon-nagyon sajnálom..
És nem tudjuk,hogy lehetne rábizonyítani a szomszédra.Mert a kapu be van zárva,nem tud senki bejönni.Ráadásul két amstaff kutyánk van,amiktől nem is mernek bejönni.A szomszédot viszont ismerik,nem ugatják meg.A kert felöl be tud jönni,mert csak egy rigli van a kertkapun.De ha rakunk rá lakatot,akkor is tud lőni rájuk,vagy átdobni mérget.
Nincs köztünk harag,nemrég volt autóbalesete és bekattant..
Hogyan tudnánk rábizonyítani.Van valakinek tippje?
Előre is köszönöm!19/L
Egek....szegény, borzasztóan sajnállak titeket!!! Szegény kutyus...:S:S nem lehet segíteni rajta?
Figyelj, szerintem ha rábizonyítani nem is tudod...hát nem tudom...én dolgoztam önkéntesként egy állatmenhelyen, én hozzájuk fordulnék, ők biztos jobban tudják, milyen jogi lépéseket lehet tenni ebben az ügyben. esetleg el tudnak rendelni házkutatást, bár lehet hogy ez hülyeség, nem tudom hogy ez hogy működik...
ha pesti vagy, szerintem nyugodtan keresd meg őket (Noé Állatotthon), ha mást nem, valami hasznosabb tanácsot biztosan tudnak adni!
Törvényesen itt semmit nem lehet tenni, ezeket nem lehet bizonyítani. A leírásod alapján még ti sem lehettek biztosak benne, hogy ő volt, csak gondoljátok.
A ketrecet szétszedhették a kutyák, a madarak megfázhattak, a kutyára pedig lehet, hogy gyerekek lövöldöztek. Ezt csak ti tudhatjátok, ti ismeritek a szomszédot.
Nem akarok ilyen tanácsot adni, de ha egy erősebb férfi nyomatékosan elbeszélgetne vele, valószínűleg abbahagyná, amit csinál.
Köszönöm a válaszokat!
Alig fél órája a kutyus meghalt.Borzalmas látvány volt...
Sajnos vidékiek vagyunk,erre fele nincs ilyen alapítvány,meg állatotthon.
Raktunk a kertkapura lakatot,de igazából felesleges,mert át tud lőni,meg ételt át tud dobni...
Azért gondolunk rá,mert senki más nem jöhet szóba.Sehol nem tudnak kimenni a kutyák,a madár és a vadászgörény is biztos az ő műve. Nem igazán tudnánk vele szót érteni,pár évvel ezelőtt a másik szomszéd fejébe állította a vasvillát,csak mert valamit szóvá tett neki.
A kutyust sajnálom.
Ha valakinek a fejébe állított egy vasvillát, hogyhogy nem börtönben ül?
Először is sziklaszilárd bizonyítékok kellenek, hogy a rendőrök egyáltalán elkezdjenek foglalkozni a dologgal. Az állatorovos készített látleleteket vagy hasonlókat a kutyáról? Ezek mindenképpen megörzendők szerintem.
Továbbá a kerítést, kaput mindenképp megcsinálni olyanra, hogy ne tudjon csak ugy bejönni a szomszéd, de mégcsak be se lásson. Hátha amit nem lát, abban nem akar kárt tenni.
Továbbá kamerák felszerelése olyan helyekre ahol látja a kamera, hogy mit csinál a kapunál/kerítésnél, mit dob be rajta stb. Lehet, hogy a rejtett kamera lenne a legjobb, mert ha látja hogy hol a kamera, akkor hamar rájön, hogy hol tudja kijátszani, és akkor se bizonyíték, és ne adj Isten se kutya.
Hirtelen ennyi, remélem segítettem.
1. FEJÉBE ÁLLÍTOTT EGY VASVILLÁT???????????????????????????????????????????????????????????????????????
2. Pesti menhelyet is nyugodtan felhívhattok, azért ajánlottam a Noét, mert őket ismerem, lelkiismeretesek és segítenek függetlenül attól, hogy hol vagy.
3. A kamera jó ötlet!!!
4. Az állatorvosi leletek megőrzése is!
Köszönöm a válaszokat!
Azért nem ül börtönbe,mert miután a fejébe állította a vasvillát,átment a boltba,mintha mi se történt volna és ott mondta a másik szomszédnak,hogy xy felhúzott,de ő elintézte.Erre szaladt a szomszéd és hívta a mentőket.Túlélte. Bizonyított,hogy bolond,van neki papírja róla.Erre fele csak úgy hívják,hogy sárga papíros koma...
Tegnap volt vele egy beszélgetésünk,csak annyit kérdeztünk,hogy nem látott-e gyanúsat.Erre mondta,hogy ő sose bántaná a kedvenceinket(itt kezdett sántítani a dolog,hogy tudott a vadászgörényről és a papagájokról...) Aztán mondta,hogy neki valóban van légpuskája,meg permetezett is,de ő sose tenne kárt nekünk. És az is fura,hogy tudta,hogy a vadászgörényünk már nem él,de mi senkinek nem mondtuk...
Igen,az állatorvos tud mindent bizonyítani.
A kamera jó ötlet,de sajnos nem olcsó dolog :(
A kerítés meg ép,nem mennek ki a kutyák,de nálunk úgy van,hogy a hátsó udvarról nyílik a kert,ami ilyen begyepesített,gyümölcsfás.És hiába van kerítés,feláll valamire átlát,meg át tud dobni mérget...
Igen, a kamera drága, de talán megéri, ha nem akartok még több állatot elveszíteni. Bár ha papírja van róla, hogy bolond, akkor meg sem büntetik, mert nem beszámítható. Max berakják valami elmegyógyintézetbe, ahonnan ugyis hamar kiengedik.
Szóval elég kilátástalan a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!