Hogyan tudnám kiiktatni a kan kutyám "kellemetlen szokását"?
Van egy kan kutyusom, és eléggé furán viselkedik. Amikor szuka közelében van (mindegy, hogy tüzel-e vagy sem), egyből ugrana a hátára. Mostanság már kanokkal is ez a helyzet. Már kértem ki tenyésztők véleményét is, azt mondták, szimplán dominancia, de pár nappal ezelőtt sétáltatás közben egy kan west highland white hátára ugrott, és hát... Összeragadtak...
A nem tüzelő szukák pedig általában hagyják, hogy "élvezkedjen", de ez elég kellemetlen, pláne amikor egy csupa ragacsos-nyálas szukát kap vissza a gazdija.
Hogyan szoktassem le erről?
Ivartalanítani nem fogom, mert értékes tenyészkan (tkv-s, tenyésszemlés, fajtára jellemző genetikai betegségekre szűrt /mentes/, többszörös kiállítási győztes).
Szintén egy tenyésztő tanácsolta, hogy amikor "akciózik", nehogy rászóljak (addig azt csináltam, és bevált), mert ha valóban fedezésre kerülne a sor, nem lesz képes fedezni.
Légyszi, adjatok valami tanácsot!
Hát szerintem erről nem lehet leszoktatni. Ösztön...
Ha sétáltatod vedd pórázra más kutyák közelében.
Esetleg kérdezz meg egy állatorvost, hátha tud valami hasznosat.
Milyen fajta egyébként?
Amúgy hogy tudott két kan kutya összeragadni?
tipikus dominancia kérdés..
a farkasoknál az alfa egyed határozza meg,hogy ki kivel párosodhat,itt te egy alárendelt szerpet töltesz be..
a cerberos kkutyaiskola indít kezdő tanfolyamot direkt kistestű kutyáknak,érdemes lenne elmennyi,illetve a honalpjukon találsz egy letölthető doc.-ot,hogy hogy legyek falkavezér..
Nem tudom, miért kell mindenkit leszaporítózni, amikor semmi köze az embernek hozzá?
Egyszerűen van egy champion kanom, aki fedezőkan az országban!
Az idegrendszere rendben van, lövésálló, végtelenül kedves, senkitől be nem gurul, főtenyésszemlés, és nem laza MKSZ-es, hanem MEOE-s.
A másik kutyát meg konkrétan fenékbe rakta.
Több oktatóval is próbálkoztam már, de úgy tűnik, nincs rá megoldás. Megpróbálunk vele együtt élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!