Nyuszi 2éves kisgyereknek? Nem terjeszt betegséget? Mire
kell odafigyelni?
11/21 anonim válasza:
nálunk van eladó 5 hós nyuszika mindennel együtt, ha esetleg érdekel (Miskolc)
2011. máj. 4. 10:37
2011. máj. 4. 11:00
13/21 A kérdező kommentje:
Ez egy kinti tanyasi nyuszi,kölcsönbe hoztuk el a mamától nem fogom eladni kidobni vissza lesz vive!Kimegyünk reggel megeteti a nyuszit a fiam öntünk neki vizet teszünk neki füvet,kicsit megsimogatja, ennyi!Csak a betegségek miatt aggódtam!Meg hogy tulélje a nyuszi az ittlétet mert nekem sose volt és semmit nem tudtam róla,mit eszik iszik fü stb.
A normálisabb válaszolóknak köszönöm szépen a válaszokat!
Füvet ne adj neki sokat. Széna, víz legyen mindig előtte. Eszik még répát, petrezselyemgyökeret, almát, karalábét. Oltani is kell őket. Szóval nem ajánlom, hogy belevágj.
2011. máj. 4. 13:57
15/21 anonim válasza:
Nekem 3 éves gyerek mellett van nyuszi. Sajnos már nem örülnek annyira a gyerekek se neki, kevés idő van foglalkozni vele, így kiengedni sem és nagyon sajnálom bezárva tartan ia ketrecbe. Ennek így nincs értelme, ezért szeretném továbbadni.
2011. máj. 5. 08:43
16/21 anonim válasza:
Nem kell félteni a gyerekeket a betegségektől, ha nem lennének ennyire mániákusan elzárva mindentől ami (állítólag) betegséget terjeszt, sokkal kevesebb lenne az allergiás gyerek. Semmi betegséget nem fog elkapni a nyúltól. Így, ahogy írtad, hogy kint van normális nyúlkörülmények között, csak hasznára válik a gyereknek.
Szerintem sokan azért "ugrottak" a témára mert azt hitték, a szokásos "vegyünk nyulat a panelba, hadd cincálja a gyerek" akcióról van szó. Mixomatózis ellen viszont feltétlenül oltassátok a nyulat!
2011. máj. 6. 08:29
17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöööm!!:D Akik pedig letámadtak biztos magukból indultak ki:)
18/21 anonim válasza:
Nem terjeszt semmilyen betegséget! Nekem van nyuszim (2 éves csajszi) és rengeteg gyerek volt már nála látogatóban! Nagyon szereti ha simogatják és játszanak vele! Nem karmol, nem rúg! Nincs oltva a nyuszim! A kullancs elleni szérumot nyakára csepegtetünk (orvos ajánlotta)! Ha még kicsi a nyuszi, akkor könnyen nevelhető! Sarok WC-re kell szoktatni! Póráz, ha viszitek sétálni! Az én nyuszim nagyon kezes bárány, jön utánam és jelez hogy mit kér! Ha megkapta a kaját, akkor megnyalogatja a kezemet! Édesapám (elején nem szerette a nyuszit) amikor beteg volt, ágyban feküdt, a nyuszikám felugrott hozzá és megnyalta az arcát!
2011. máj. 6. 21:33
a gyerek nem terjeszt a nyuszira betegséget, nyugi
2011. máj. 6. 23:00
Nem támadott le senki, ne dramatizáld túl! Csak azt mondtuk, hogy túl kicsi a gyerek az állathoz. Sajnos, elég sok olyan szülő van, aki hagyja, hogy a gyerek tépje, cibálja az állatot. De ahogy leírtad, hogy együtt simogatjátok, ebben nem látok semmi kivetni valót, sőt, meg fogja szeretni az állatokat, és tudni fogja, hogy nem szabad őket bántani.
2011. máj. 6. 23:06
Kapcsolódó kérdések: