Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Félhosszúszőrű cirmos 1 év...

Félhosszúszőrű cirmos 1 év alatti kiscicát hol tudnék örökbefoadni kizárólagos benti tartást, ivartalanítást garantálva?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

29 éves nő vagyok, Budapesten élek, Óbudán. 2-3 hónapja keresek hosszabb szőrű, közönséges cirmos mintás keverék kiscicát, akiért barmeddig elmennék, csak hazahozhassam! 🙏 Írtam állatmentőknek is, szimpátia megvolt, adtak is volna konkrétan egy maine coon fajtatiszta cicát, de Ő már javában felnőttkorú volt, 3-4 éves, sajnos/ nem sajnos én/ mi a párommal ragaszkodnánk az 1 év alattihoz, akit mi nevelhetünk fel, könnyebben megszokja a panellakást.

3 szobás 58 négyzetméteres lakásban élek, jó helye volna a cicának, sosem kerülhetne véletlenül sem utcára.

Hol érdemes nézelődnöm? Tud valaki valakit, aki a fentebb körülírt, áhított cicához segítene hozzájutni?

Már az sem érdekel, fiú vagy lány, úgyis, mindenképpen ivartalanítva lesz, a saját érdekem is, meg a cica érdeke is.

Üdv,

Betti

jan. 25. 12:58
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Esetleg ha valakinek van egy ilyen nőstény cirmosa, aki váratlanul vemhesedett, és előre gondolkodik a kiscicák örökbeadásáról, elajándékozásáról, az megkereshetne privátban! 😘
jan. 25. 13:07
 2/12 anonim ***** válasza:
93%

Facebook-on van egy csomó "ingyen elvihető cica" csoport. Tavasz végén, nyár elején van a nagy cicabumm, ott biztosan találsz majd.

Én a vöröskémet - szintén félhosszú szőrű - az utcán szedtem össze. Kb. fél éves volt.

jan. 25. 13:12
 3/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a tippet!🙏 Szóval tavasszal, illetve nyáron nagyobb eséllyel találok, azt mondod? Oh, bárcsak ebben az évben sikerülne az új kis családtag!

jan. 25. 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Menhelyeken is érdeklődhetsz, szintén tavasz-vége nyár eleje. Dobozszámra teszik le a bejárat elé a (sokszor még szopós) macskakölyköket.
jan. 25. 13:14
 5/12 anonim ***** válasza:
87%

Mivel ritkabb a hosszabb szoru macska, ezert nezegetni kell mindenhol, aztan hatha.

Szoval lutri. Lepj be facebookos csoportokba, nezegesd a menhelyeket, aztan talan szerencsed lesz.

jan. 25. 13:15
 6/12 anonim ***** válasza:
87%
Most is érdemes azért nézelődni a különböző cicás csoportokban, menhelyeken és állatmentőknél, de tavasz végén-nyár elején nagyobb eséllyel fogsz olyat találni, amilyet szeretnél. Most már csak azok a kiscicák vannak, akik ősszel születtek és valamiért nem fogadták örökbe őket. A félhosszú szőr ritkábbnak számít, szóval emiatt szerintem most nincs annyira sok esély rá, de ha a szimpatikus állatmentőknek jelzed, hogy ilyet szeretnél, akkor biztos szólnának, ha tavasszal kerül hozzájuk ilyen kiscica.
jan. 25. 13:33
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Google-be beírod, annyi találatot kapsz, mint égen a csillag.
jan. 25. 13:35
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! A másik, hatalmas favorit a márványcirmosok. Mindegy, hogy rövid vagy hosszúszőrrel. Korábban ilyen cicám volt, még gyerekként...

Ilyen cica is nagyon érdekelne!🐱

jan. 25. 14:35
 9/12 anonim ***** válasza:
87%
Menhelyre menj mindenképp, ott rendesen le van papírozva minden.
jan. 25. 15:12
 10/12 anonim ***** válasza:
jan. 25. 15:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!