Melyikek a legrövidebb életű háziállatok? Én arra gondolok hogy a rovarok de azt is tudom hogy a hörcsög is mondjuk 2 évig él a rovarok talán csak egy évig élnek.
1 és 3
Én ismertem olyan embert, aki csigákat tartott (meztelencsigákat), ráadásul ő igen különös egy nő volt, mert szexuálisan gerjedt rájuk, amit nehezemre esik elképzelni, de beindult attól, ha rajta mászkáltak a meztelencsigák. NAGYON fura!
#5:
Kígyót is tartanak terráriumban, de attól még a kígyó sem "háziállat".
Bocsi, nem releváns a hozzászólásom, de ki kell írnom magamból.
Nem értem teljesen, hogy minek belekötni a szóhasználatba, nem ez a lényege a kérdésnek. Viszont a lényeg meg érthető: az otthon tartott állatokra érti a kérdező. És ha világos a kérdés, fölösleges kötekedni.
Azon kívül meg nem is könnyű meghúzni a határt, és fölösleges is, és szerintem teljesen indokolt a kedvtelésből tartott állatokat háziállatnak hívni. Az én fogalmaim szerint az ellentéte a vadon élő állat, szóval egy otthon tartott gyík háziállat, egy vadon élő pedig vadon élő. De ha valakinek nagyon szúrja a szemét egy terráriumos/ketreces/stb tartott exotikus állat háziállatként való nevezése, az olvassa magának "kedvtelésből otthon tartott állatnak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!