Melyikek a legrövidebb életű háziállatok? Én arra gondolok hogy a rovarok de azt is tudom hogy a hörcsög is mondjuk 2 évig él a rovarok talán csak egy évig élnek.
A pók nem rovar. A rovar egy osztály az ízeltlábúak törzsén (azon belül is a hatlábúak altörzsén) belül, a pókok pedig a szintén ízeltlábúak közé tartozó pókszabásúak osztályába tartoznak. Ugyanígy a százlábú sem rovar, a csiga meg végképp nem az.
Kérdésedre a válasz: hangyafarmban a dolgozók pár hetet, pár hónapot élnek, a hosszú életű királynő termeli az utánpótlást. Tehát egyéniben a hangya él a legrövidebb ideig, de maga a hangyafarm fajtól függően akár több évig is fennmaradhat.
De mivel a hangyát kolóniában tartják, senki nem tart kedvtelésből 5 darab hangyát, ezt nem számolnám bele, úgyhogy marad a hörcsög meg némely díszhal.
Gondolom az 1-es/ 3-as válaszoló arra gondol ,hogy háziállat a haszonállat és amit eredetileg valamilyen feladat miatt tartottak (kutya, macska stb). Amiket meg a Kérdező kérdez az inkább házi kedvenc, kedvtelésből tartott állat. Nem igazán passzol rájuk a klasszikus háziállat szó, nem arra szoktunk gondolni.
Egyébként Kérdező, próbáltam rákeresni s úgy néz ki többnyire tényleg egyes rovarok lehetnek a legrövidebb életűek, sok faj kevesebb mint egy évet él.
Gerincesekből jellemzően rövid életűek például a kisebb rágcsálók (pl: hörcsög, egér, patkány) a maguk nagyjából 3-4 évével. Tengerimalac s hasonlók kicsit tovább élnek, jobb esetben egy évtizedet kihúznak. Halakból szintén vannak hasonlóan rövid életűek, de vannak amik több évtizedet élnek szóval nem nagyon lehet általánosítani. Hüllők sokszor sokáig élnek, viszont például a kaméleonok rövid életűek, azt hiszem fajtól függően kb 4-8 évig élnek.
Tényleg, sórák! S akkor már említsük meg a pajzsosrákokat/ triops-okat is. Ők is legfeljebb pár hónapot élnek. Szinte megfeledkeztem róluk, pedig nagy kedvenceim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!