Lakásban kistestű kutya, vagy macska jobb?
"ha unatkozik és/vagy nincs kellően lefárasztva."
Ez kutyára igaz. Megnézném, hogy macskánál hogy képzeled a lefárasztást.
Én a kutyára szavazok. Sokkal jobban tanítható, a macskával nem sok eredményt fogsz elérni. Nekem két havanese kutyusom van, nem jönnek fel az ágyra, kanapéra (TILOS), csak a padló az övék. Természetesen van fekhelyük, de ennyi. Imádom, szereten őket, de inkább én ülök le hozzájuk, mint ők az én helyemre. Ez a hierarchia szempontjából is fontos. Körmét nem koptatja az asztallábon, mint a macska, stb. Tehát: kutya.
Ja, és az én kutyusaim egész nap nem ugatnak :)
Lepontozás helyett megírhatták volna a bunkajai, hogy macskát hogy fárasztunk?
Vagy csak ilyekor nincs válasz, mert csak sikerült az egységsugarú gyakoris mantrát visszaöklendezni, de nincs mögötte tapasztalat?
A mienket akkor sem kellett fárasztani, amikor egyedül volt. Napi 16 órát aludt, 20-22 óráig rajta volt a bolondfélóra, akkor magától is rohangált, mint aki begolyózott. Ilyenkor lehetett vele játszani is, de ha nem volt kedve, akkor ugrálhatsz seggen is, az sem érdekli.
Másfél igényeik vannak, de ez nem jelenti azt, hogy egyiket jobban el lehetne hanyagolni mint a másikat.
Minkét állat állat, néha állat módra viselkednek. A macska kapar, a kutya rág és behozza a sarat.
Mindkettő be tud pisilni, kakálni, rókázni kb bárhova. Mindkettő ha nem vigyázol, megeszi a kukából a műanyag párizsi csomagolást és szétcincálja a többit.
De azt fontos tudni, hogy a legtöbb ilyen negatív viselkedés egy maladaptív reakció.
Azért jelöl, mert érzelmileg labilis.
Azért megy bele a kukába, mert érzelmileg eszik vagy unalmában.
Azért kapar, rág bútort, cipőt, mert nem teremtessz ezeknek a viselkedéseknek teret, nincs neki játéka, kaparófája.
Ha nem fészülöd, fürdeted, büdös lesz, és tele lesz minden szőrrel.
"Ez kutyára igaz. Megnézném, hogy macskánál hogy képzeled a lefárasztást."
Egy macskával is foglalkozni kell. Mindenféle játékok, pecázni, labdázni, bújócskázni az alagútban végig, stb.
És igen, el lehet vinni sétálni, is, hámon, vagy kiereszteni a catióba nézni a madarakat, anélkül hogy elcsapná az autó vagy a patkányméreg megevése veszélyeztetné.
Ha a macska nincs lekötve, ugyanúgy szétkapja a házat.
És attól, hogy picike a kutya, még nem garantált, hogy kevesebb vele a balhé. Ne hidd, hogy plüsst veszel, csak mert picike a kutya.
A legtöbb kutyát napi pár órát sétáltatni kell, ha fúj, ha esik. És kiképezni, nevelni, hogy ne legyen séta közben egy rémálom.
"Egy macskával is foglalkozni kell. Mindenféle játékok, pecázni, labdázni, bújócskázni az alagútban végig, stb."
Foglalkozni lehet normálisan is. Nálunk sosem kapart mást a kaparófáján kívül. Játszottunk mindig vele, ha kedve volt hozzá, de sosem kellett célirányosan fárasztani, mint egy halat.
Néha kergette a lasert, de ez sosem vittük túlzásba, nehogy megunja.
A legnagyobb dolog amit csinált napoközben, ha unatkozott, hogy összefogdosta a legyeket, amik bejöttek nyáron.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!