Hogy képes valaki arra a kutyára/macskára, akivel évekig/évtizedekig együtt élt, és szinte családtag volt, azt mondani halálakor hogy megdöglött?
Én azt gondolom: Az ember (és csak az ember) meghal.
Az állatok pedig elpusztulnak, vagy elhullanak.
Megdöglött, meghalt, feldobta a taloát, kimúlt…. Stb, mind ugyan azt jelentik és én nem gondolom, hogy bármelyiknek is pozitív hangulata lenne, szóval én semmit nem találok benne. Mindenki másként gyászol.
Érted a szart is lehet becézni, de szar marad…
Szerintem aki az embereket és az állatokat ugyan azon a szinten emlegeti,azaz saját magát is az állatokkal egy szinten tartja, az nagy valószínűséggel erősen én kép és identitástudat zavarba szenved !
Az állatok megdöglenek !
Ezért a döglött állatokat, dögkutakba viszik !
Ha az állatok nem meg döglenének, akkor nem lennének dögkutak !
Ezzel egyet tudsz érteni ?
Megjegyzem még mielőtt belém kötsz : Nem én találtam ki azt a szót , fogalmat, hogy "megdöglik" "dög kút" !
Ezzel a mondatoddal mit szerettél volna mondani , vagyis hogy jött ez a mondatod ide, "hogy pont ezért azt tartom betegnek aki a neki kiszolgáltatott élőlényért nem vállal teljes mértékben felelősséget"?
Senki nem mondta, hogy nem vállal felelősséget...
Szerintem , pont azért is találták ki a dögkutakat, hogy a döglött állatokat felelősségtudatosan, ne hagyják szanaszét az emberek, hanem tudjanak gondoskodni a dögök elhelyezéséről.
7: Megfigyelésem szerint vannak akik nem emlegethetők egy szinten még egy állattal sem.
Az állatok az állatorvosi kifejezéssel is legfeljebb ELHULLANAK.
Már két macskám "döglött meg", mégsem kerültek dögkútba.
Kérdező: van akik szerint az elhullott állatot nem eltemetik, hanem "elkaparják". Ez is főleg falun használt kifejezés. Valószínűleg abból a bigott vallási felfogásból származik, hogy csak az embernek van "lelke", egy állatnak nincs, ezért csak az embert halhat meg, és lehet eltemetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!