Miből gondolja bárki is, hogy a falusi emberek állatkínzók?
A falusi ember az ételét neveli az ólban. Épp emiatt abszurdumnak tartom, hogy valaki szerint "ütjük-verjük a nyakig trágyában szenvedő" állatainkat. A haszonállatot nem tartó emberek sem focilabdaként rugdossák hazáig a megvásárolt élelmiszert...
A kutya pedig házőrző. Komoly feladat, a lehető legjobb kondíciót igényli a kutyától. Épp ezért nem éheztetjük, nem verjük, hiszen jóformán családtag.
Azt hiszem kedves kérdező, te tényleg nem a való világban laksz. Picit körül kellene nézni, ha ennyira nem látod mi folyik ebben az országban.
Ez csak egykis izelitő ...
Nézd, minden bántó szándék nélkül írom: mivel te ott laksz, ebben nőttél fel, valószínűleg másképpen látod a helyzetet, mint mi, akik kívülállóként válaszolunk a felvetésedre. Konkrétumot akarsz? Tessék: láttam pl. Nyáregyházán (nem elírás, á-val írják, kis falu) jónéhány ólat, amik akkorák, hogy a kifejlett sertés épphogy elfér benne (épp, mint egy lóversenypályán a rajtbox, beáll és kész. Amikor döbbenten megkérdeztük, miért ilyen szűk a helye szegény röffnek, az volt a válasz, hogy ha sokat mozog, nem hízik! És ez nem egyedi eset. Ismerek egy Szabolcs-megyei családot, akik pl. egy alig két négyzetméteres területen tartottak bezárva 2 pulikutyát, azok a szerencsétlenek soha(!) ki nem tették onnan a lábukat, meg voltak kergülve, tépték a kerítést és egymást, kétségbeesve csaholtak, ha valaki közelített feléjük. Aztán évekkel később persze az egyiknek "mennie" kellett, mert "hamis" volt. Ugye, kitalálod, hogy "ment" el? Lapáttal agyonverték!!! Én - de ismeretlenül ki merem jelenteni, hogy te sem - egy hétig sem bírnám így bezárva, szét is tépném, ha valaki közel jönne a ketrecemhez. Mégis ki húzta a rövidebbet? Szegény állat. Folytatom: Ismerünk egy családot, akiket érintett az iszapkatasztrófa. Amikor beszélgettünk, megemlítettem, hogy milyen sok állat elpusztult és szerencse, hogy már annyi állatvédő menti, mosdatja, kezeli az állatokat, mire a család feje nyomdafestéket nem tűrő stílusban fejtette ki, hogy az állat az csak állat, nem kellene rájuk pazarolni a pénzt! Legszívesebben jól orrba nyomtam volna! Tovább is van: egyik szomszédunk Újfehértóról költözött ide, de az állatokhoz való viszonyát nem hagyta otthon: vödörbe fojtotta a kismacskákat, akkora láncra verve tartotta a kutyáját, hogy feszülő láncnál a kutya feneke hozzáért az ólhoz! A cica és kutya is vízbe áztatott kenyeret kapott, ha maradt az ebédből ez-az, azt még mellélöttyintették. Sokfelé jártam már az országban, de én még nem láttam olyan disznóólat, ahol a sertés kényelmesen meg tudott volna fordulni, ahol nem minimum "bokáig" állt volna a saját ürülékében szegény pára.
Nem folytatom, nem célom, hogy bármiről meggyőzzelek, csak le akartam írni a saját tapasztalataimat és ezek nem rózsásak.
De arra nagyon kíváncsi lennék, hogy hol laksz, melyik az a falu, ahol olyan jó soruk van az állatoknak? Komolyan mondom, titeket a tv-ben lehetne mutogatni, mint jó példát.
szomszédom elmondása szerint(itt lakik vagy 30 éve)falumbeliék úgy szabadulnak meg a nem kívánt kutya/macskakölyköktől,hogy a csatornába fojtják.Minek költenének ivartalanításra?
És igen,láttam vízben áztatott kenyeret kutyák előtt nem egy helyen.
Más:a kutyámat vidékről vettem,Mór mellől.A szaporító boldogan újságolta,hogy a kiskutya moslékot(!!!!)és felnőttnek való Chappyt eszik már 4 hónaposan.Azóta sem tudjuk rendbetenni az emésztőrendszerét.
Itt a faluban van tápbolt,ahol "kedvenceknek"is árulnak tápot.
Veszik is,mint a cukrot.A 150 ft/kg árú trágyát.
Megnéztem,miből áll:hús egy darab nincs benne,gabona,vágóhídi és növényi szemét(ezt becézik ugyebár mellékterméknek),színezőanyag,ízesítő.Jól felfújja a kutyát,nem sovány tőle,de csodálkoznak,mitől pusztul el fiatalon.Nem baj,a szomszédságban mindig van másik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!