Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miből gondolja bárki is, hogy...

Miből gondolja bárki is, hogy a falusi emberek állatkínzók?

Figyelt kérdés

A falusi ember az ételét neveli az ólban. Épp emiatt abszurdumnak tartom, hogy valaki szerint "ütjük-verjük a nyakig trágyában szenvedő" állatainkat. A haszonállatot nem tartó emberek sem focilabdaként rugdossák hazáig a megvásárolt élelmiszert...

A kutya pedig házőrző. Komoly feladat, a lehető legjobb kondíciót igényli a kutyától. Épp ezért nem éheztetjük, nem verjük, hiszen jóformán családtag.

2010. okt. 26. 15:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
66%

Azt hiszem kedves kérdező, te tényleg nem a való világban laksz. Picit körül kellene nézni, ha ennyira nem látod mi folyik ebben az országban.

[link]

Ez csak egykis izelitő ...

2010. nov. 8. 20:54
 22/36 anonim ***** válasza:
48%
Leírom megint,hátha sikerül felfognod,tudom nehéz gondolkodni,de próbáld meg:HIVATÁSOS állattenyésztő vagyok nagyon komoly képzettséggel és több mint 20 év gyakorlattal,amit ugye értelemszerűen vidéken éltem meg.Hivatásomból adódóan az ország több részén laktam,és gyakorlatilag mindenhol elkeserítő állapotokkal találkoztam úgy a haszonállatok,mint a kutyák/macskák kapcsán.Mivel nem amatőr városi vagyok,hanem komoly szaktudással rendelkező profi,elhiheted,amit írtam.
2010. nov. 8. 20:57
 23/36 anonim ***** válasza:
66%
Bárcsak ilyen jól menne mindenhol az állatok sora mint abban a pár fejér megyei faluban, ahol voltál. Nem értem miből gondolod hogy amit te pár faluban láttál, azt az egész országra ki lehet terjeszteni, és mondod ezt úgy, hogy a megyéből ki se tetted a lábad. Na mind1. Feltettél egy kérdést hogy miből gondolják azt az emberek, amit. Jöttek ide sokan, válaszoltak, hogy hát ezért. Volt itt városi, vidéki, amatőr, és profi, de te még mindig csak mondod a magadét hogy "de hát nem is igaz" meg csak a "városi bunkók" találják ki. Kár veled vitatkozni. A tény mindenesetre tény marad sajnos. Na jóéjt.
2010. nov. 8. 21:12
 24/36 anonim ***** válasza:
66%
Csak azt nem értem, hogy ha szerinted mindenki hazudik, akkor minek tetted fel a kérdést?
2010. nov. 8. 21:13
 25/36 A kérdező kommentje:
Fél Európát bejártam, de nem tettem ki a lábam Fejér megyéből... Nem azt mondtam, hogy hazudik valaki, hanem azt, hogy olyasmivel vádol meg másokat, amiről nem is tud semmit. Mivel falun élek, így természetesen ez zavar engem. És ha végigolvasod a válaszokat, meglátod, hogy milyen sokat törnek pálcát a falusi emberek feje fölött, és pár kivételt leszámítva nem is rendelkeznek saját tapasztalatokkal. Falun nem tapasztaltam még állatkínzást, viszont láttam már azt is, hogy az állattenyésztő telepeken, vágóhidakon mi folyik... na az állatkínzás, nem ami a falusi házaknál folyik.
2010. nov. 8. 21:22
 26/36 anonim ***** válasza:
66%

Nézd, minden bántó szándék nélkül írom: mivel te ott laksz, ebben nőttél fel, valószínűleg másképpen látod a helyzetet, mint mi, akik kívülállóként válaszolunk a felvetésedre. Konkrétumot akarsz? Tessék: láttam pl. Nyáregyházán (nem elírás, á-val írják, kis falu) jónéhány ólat, amik akkorák, hogy a kifejlett sertés épphogy elfér benne (épp, mint egy lóversenypályán a rajtbox, beáll és kész. Amikor döbbenten megkérdeztük, miért ilyen szűk a helye szegény röffnek, az volt a válasz, hogy ha sokat mozog, nem hízik! És ez nem egyedi eset. Ismerek egy Szabolcs-megyei családot, akik pl. egy alig két négyzetméteres területen tartottak bezárva 2 pulikutyát, azok a szerencsétlenek soha(!) ki nem tették onnan a lábukat, meg voltak kergülve, tépték a kerítést és egymást, kétségbeesve csaholtak, ha valaki közelített feléjük. Aztán évekkel később persze az egyiknek "mennie" kellett, mert "hamis" volt. Ugye, kitalálod, hogy "ment" el? Lapáttal agyonverték!!! Én - de ismeretlenül ki merem jelenteni, hogy te sem - egy hétig sem bírnám így bezárva, szét is tépném, ha valaki közel jönne a ketrecemhez. Mégis ki húzta a rövidebbet? Szegény állat. Folytatom: Ismerünk egy családot, akiket érintett az iszapkatasztrófa. Amikor beszélgettünk, megemlítettem, hogy milyen sok állat elpusztult és szerencse, hogy már annyi állatvédő menti, mosdatja, kezeli az állatokat, mire a család feje nyomdafestéket nem tűrő stílusban fejtette ki, hogy az állat az csak állat, nem kellene rájuk pazarolni a pénzt! Legszívesebben jól orrba nyomtam volna! Tovább is van: egyik szomszédunk Újfehértóról költözött ide, de az állatokhoz való viszonyát nem hagyta otthon: vödörbe fojtotta a kismacskákat, akkora láncra verve tartotta a kutyáját, hogy feszülő láncnál a kutya feneke hozzáért az ólhoz! A cica és kutya is vízbe áztatott kenyeret kapott, ha maradt az ebédből ez-az, azt még mellélöttyintették. Sokfelé jártam már az országban, de én még nem láttam olyan disznóólat, ahol a sertés kényelmesen meg tudott volna fordulni, ahol nem minimum "bokáig" állt volna a saját ürülékében szegény pára.

Nem folytatom, nem célom, hogy bármiről meggyőzzelek, csak le akartam írni a saját tapasztalataimat és ezek nem rózsásak.

De arra nagyon kíváncsi lennék, hogy hol laksz, melyik az a falu, ahol olyan jó soruk van az állatoknak? Komolyan mondom, titeket a tv-ben lehetne mutogatni, mint jó példát.

2010. nov. 8. 22:43
 27/36 anonim ***** válasza:
74%
Mi az hogy nem rendelkeznek a válaszolók tapasztalattal? Hisz szinte mindenki írta hogy a SAJÁT SZEMÉVEL látta ezeket a dolgokat. Vagy esetleg azt akarod mondani hogy arra az időre amíg ott vagyok vidéken a rokonoknál, addig ilyen állapotok uralkodnak, de amugy tejben vajban fürösztik őket, amint elmegyek, előveszik a kutyaólat meg az állateledelt, aztán amikor megint megyek akkor eldugják? Vagy mi? Attól hogy nem ott élek még van szemem basszus és látom hogy mi folyik ott. Több alkalommal saját pénzemből segítettem (na nem mintha kérték volna, csak én nem bírtam már nézni hogy mi megy ott). Igaz, nem mondod hogy hazudok, csak azt hogy kitalálom az egészet (állításod szerint nem tapasztalatból beszélek, pedig az ha látom a saját szememmel, beszélek a gazdákkal, és a pénzemet költöm szerencsétlen jószágokra az micsoda???), tehát nem mondok igazat.
2010. nov. 8. 23:06
 28/36 anonim ***** válasza:
66%

szomszédom elmondása szerint(itt lakik vagy 30 éve)falumbeliék úgy szabadulnak meg a nem kívánt kutya/macskakölyköktől,hogy a csatornába fojtják.Minek költenének ivartalanításra?

És igen,láttam vízben áztatott kenyeret kutyák előtt nem egy helyen.

Más:a kutyámat vidékről vettem,Mór mellől.A szaporító boldogan újságolta,hogy a kiskutya moslékot(!!!!)és felnőttnek való Chappyt eszik már 4 hónaposan.Azóta sem tudjuk rendbetenni az emésztőrendszerét.

Itt a faluban van tápbolt,ahol "kedvenceknek"is árulnak tápot.

Veszik is,mint a cukrot.A 150 ft/kg árú trágyát.

Megnéztem,miből áll:hús egy darab nincs benne,gabona,vágóhídi és növényi szemét(ezt becézik ugyebár mellékterméknek),színezőanyag,ízesítő.Jól felfújja a kutyát,nem sovány tőle,de csodálkoznak,mitől pusztul el fiatalon.Nem baj,a szomszédságban mindig van másik!

2010. nov. 9. 11:17
 29/36 anonim ***** válasza:
17%
Nem kell általánosítani, aki ilyet mond azzal le is írta magát. Szomszédunk évente felnevele egy malacot, de amíg levágják úgy gondozzák mint egy kutyát, kiengedik sétálni, becézik, sírnak amikor levágják. Minden egyes tyúkjukat ismerik, van amit ölbe tudnak venni olyan szelíd.
2010. nov. 9. 11:39
 30/36 anonim ***** válasza:
Itt az arányokkal van baj:van mondjuk kis jóindulattal 50%,aki normálisan bánik az állatokkal(aért pl.a csibéit lopó szomszéd macskát szívfájdalom nélkül agyonveri csupa állatszeretetből),a másik 50% állatkínzó,és ennek nincs is tudatában.
2010. nov. 9. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!