Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miből gondolja bárki is, hogy...

Miből gondolja bárki is, hogy a falusi emberek állatkínzók?

Figyelt kérdés

A falusi ember az ételét neveli az ólban. Épp emiatt abszurdumnak tartom, hogy valaki szerint "ütjük-verjük a nyakig trágyában szenvedő" állatainkat. A haszonállatot nem tartó emberek sem focilabdaként rugdossák hazáig a megvásárolt élelmiszert...

A kutya pedig házőrző. Komoly feladat, a lehető legjobb kondíciót igényli a kutyától. Épp ezért nem éheztetjük, nem verjük, hiszen jóformán családtag.

2010. okt. 26. 15:06
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
55%
Sajnos ez a tapasztalat, minél eldugottabb helyen van és kevesebb ember lakja annál többször fordul elő ilyen eset.
2010. okt. 30. 19:00
 12/36 anonim ***** válasza:
48%

Bács-Kiskun megyében egy kb.3000 lelkes településen lakunk.

Itt a házak kb.felénél kb.méteres láncon sínylődik a kutya.Haszonállatokkal tisztességesebben bánnak valamivel.

Laktam továbbá az "ország legszebb falujában"is,ahol az állattartási körülmények tragikusak,ott még a haszonállatokkal is szemét módon bánnak.

A szomszédom lovának pl.rohadt a lába,ha én nem hozok fertőtlenítőt és nem kezelem,kolbásszá lényegült volna nyomorult pára.

A kutyák nagy része hordóhoz láncolva,a parasztasszony az utcán verte a betonhoz a zsákba kötött macskát fényes nappal a főutcán stb.

Kutyák nagy része soha nem volt oltva.Mindez Pest megyében,Budapesttől mintegy 60 kilométerre,a virágos csodafaluban.

2010. nov. 8. 18:34
 13/36 anonim ***** válasza:
86%

Hát asszem az előzőek mindent elmondtak. Én Budapesti vagyok, itt nőttem fel, nálunk TÉNYLEG családtag az állat, rendesen kap enni, NEKI VALÓ tápot, és nem moslékot. Ha bármi baja van, elvisszük az állatorvoshoz.

Sajnos elég sokszor járok vidéken, itt-ott, családi okból kifolyólag. Egyszerűen megdöbbentő az az eszméletlenül alacsony szintű állattartási kultúra ami ott megy. Az hogy a kutyákat láncon tartják, alap. A kérdésre hogy miért, állt. valami olyasmi válasz van, hogy kiszökik a kerítésen, vagy megkergeti a tyúkot. Hogy miért nincs megcsináltatva a kerítés? Mert nincs rá pénz. Akkor minek tart kutyát? Mert kell, hogy ne lopják el a tyúkjait. Na EZ a színtiszta kihasználás. Szerencsétlen kutyát úgy tartják mintha nem is élőlény lenne. Biztos olcsóbb üzemanyag a kenyérhéj, amit odavetnek elé, mint az áram ami a riasztót üzemeltetné. Merthogy kutyatápról persze szó se lehet, minek az, már a nagymama kutyái/ macskái is szárazkenyeren nőttek fel, igaz összevissz éltek 4-5 évet, nemgáz, ha megdöglik hát lesz másik. Kutyaház az tényleg luxus, a jobbérzésűek valami tákolmányt csinálnak a kutyának, van aki még ennyire se veszi a fáradtságot. Oltatni max veszettség ellen oltatják, azt is csak mert kötelező. Másra meg persze felesleges, ugyse hagyja el a kertet / láncot soha életében szerencsétlen.

A macskáknál is hasonló a helyzet. Ivartalanítatlanul, oltatlanul csavarognak össze-vissza, szaporodnak, a kismacskákat agyonverik/vízbe fojtják. Ha beteg, hát beteg, majd "meggyógyítja magát". A macskák átlagéletkora is olyan 5 év körül mozog, és azt hiszik h ez normális....A normálisan tartott macska életkora 14 év, de segáz.

A haszonállatokkal se bánnak sokkal jobban, bár azoknak legalább a tápokat, vitaminokat, stb megveszik, azt is csak azért, hogy még nagyobb hasznuk legyen belőle. De a disznót hagyják az akkora ólba bezárva élete végéig, amiben már meg se tud fordulni, mert "feltúrja a kertet". Ezeknek az embereknek minden fontosabb mint a saját állatuk, semmi se érdekli őket, csak hogy minnél nagyobb hasznuk legyen szerencsétlenen, minnél kisebb kiadás mellett.

És ami a legviccesebb hogy nem csak a szegény embereknek ilyen a hozzáállása, hanem a jobb módban élőké is (ja a kedvenceim azok a "szegény" emberek, akiknek elmondásuk szerint ételre alig telik, nemhogy állatorvosra, ennek ellenére 100 kiló fölött van az összes családtag). A legszomorúbb, hogy az ottani gyerekek ezt látják, így nőnek fel, azt hiszik hogy ez teljesen normális. Nem csak az az állatkínzás, ha összerugdosod a kutyádat, az is ha moslékon tartod láncon...

Az a falusi, aki abba a meglehetős kissebbségbe tartozik, aki normálisan és felelősségteljesen, szeretettel tartja az állatait, az meg ne vegye magára. Az előtte szólók között is voltak ilyenek szép számmal.

2010. nov. 8. 19:11
 14/36 anonim ***** válasza:
80%
Ja és hozzáteszem: egy szegény embert se fogok megsajnálni, nem felmentés az hogy "nincs pénzem". NEM KÖTELEZŐ AZ ÁLLATTARTÁS! Ennyi.
2010. nov. 8. 19:14
 15/36 A kérdező kommentje:

Csodás rémtörténetek :) Most már igazán írhatna valaki tényeket is... Fél méteres kutyalánc? Akkora disznóól, hogy meg se tud fordulni szegény állat? :D Gondolkodjatok már :D

24 éves vagyok, és falun élek. Még soha nem láttam kutyát 3-4 méternél rövidebb láncon. Meg aztán disznóólat sem 10 négyzetméteres alapterület alatt. Komolyan, láttatok már egyáltalán disznóólat? Vagy disznót?

2010. nov. 8. 20:19
 16/36 anonim ***** válasza:
80%
Képzett állattenyésztőként pontosan meg tudom ítélni,ha egy állatot nem megfelelően tartanak.Sajnos azt kell mondanom,hogy tényleg elkeserítő a helyzet vidéken.
2010. nov. 8. 20:19
 17/36 anonim ***** válasza:
83%
Kedves kérdező: nagyon örülök hogy a te faludban ilyen remek a heylzet, de nagyon úgy fest hogy az ország többi részében nem így mennek a dolgok. Ezek nem rémtörténetek, hanem a SAJÁT SZEMEMMEL láttam. Szerinted örömömet lelném én és a többi válaszoló ilyen "rémtörténetek" kitalálásában? Én lennék a legboldogabb ha amit írtam, nem lenne igaz...De sajnos az. Mint látod, Többen írtuk, köztük vidékiek is. A kérdés inkább az hogy te kitetted-e valaha a lábadat abból az idilli kis faludból?
2010. nov. 8. 20:24
 18/36 anonim ***** válasza:
83%
Többen is írták h falun élnek és saját szemükkel látják hogy milyen körülmények között tartják az állatokat!!!
2010. nov. 8. 20:27
 19/36 anonim ***** válasza:
75%

Egy falun és Budapesten is praktizáló jó nevű állatorvos írta:Minden nap minden faluból bilincsben lehetne elvinni legalább egy embert állatkínzásért,és az illeő nem is fogná fel,hogy bűncselekményt követett el a tettével.

Maximálisan igaza van.

2010. nov. 8. 20:40
 20/36 A kérdező kommentje:

Fejér megyében több településen is sikerült találkoznom az állatok életkörülményeivel... A saját szememmel láttam, mi történik... A disznók remekül érezték magukat az ólban, jól voltak lakva, és nem ért hasig a sz@r. A kutyák nem fél méteres láncon tengődtek, és nem étlen-szomjan... Pedig, mint mondtam: több faluban is sikerült tapasztalatot gyűjtenem.

Persze ha egy városi a fejébe veszi, hogy a hülye bunkó paraszt ilyeneket tesz, akkor aztán nem lehet megmagyarázni neki, mert hát ha valaki városban lakik, természetszerűen felsőbbrendű, és mindenhez jobban ért, és természetesen mindig igaza is van. Ugye?

2010. nov. 8. 20:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!