Az állatvilágban miert van ennyi gonoszság?
Az állatok nagyon kegyetlenek egymással.
A kakukkfióka kilöki a mostohatestvéreit a mostohatestvéreit fészekből.
Darwint elborzasztotta az a rovar, amely még megbénítja áldozatát, hogy a lárvái biztonságban kikelhessenek benne, és falatozhassanak annak húsából.
Az oroszlán, ha jól tudom, megöli az idegen kölyköket.
A delfinek csoportos nemi erőszakot hajtanak végre.
Ezek a mi fogalmainkkal élve gonoszságok.
Az alábbinak vajon mi lehet az értelme? Egyik macskánk elkapott egy madarat.Már nem tudott repülni,csak verdesett,jött a másik macska is,és jó tíz perc alatt szó szerint halálra szadizták.Beleharaptak,belekarmoltak,közben megálltak,nézelődtek,az egyik nyújtózkodott,ásított,aztán megint adtak neki.Már olyan rossz érzésem volt az egésztől,gondoltam elveszem tőlük,de biztos voltam benne,hogy megeszik,mivel ragadozók,ez ellen úgysem lehet tenni.Hát nem ették meg...végül anyám ásta el,mikor már elpusztult.Ha ezt emberi ésszel fel akarom fogni,a legaljasabb pszichopaták viselkedésére tudom
lefordítani.Érdekes dolgok ezek.
A macskát nem igen lehet háziasítottnak nevezni ellentétben a kutyával, nem beszélve arról hogy a vadon élő macskák is ugyanilyen könyörtelenek mindenféle indok nélkül.
Ki ne találjátok már hogy a háziasított állatok az emberek miatt gonoszak, mert biztos vagyok llesték tőlünk.
Hányszor írjatok már le hogy "emberi értékeket ne vetítsünk állatokra"?
Pont erről beszélünk hogy miért ilyen gonoszak osztonszerint és mi emberek hogyhogy "rájöttünk" mi a helyes és mi nem.
A gonosz emberek azok akiket az ösztönvezérel. Szóval épp hogy inkább jobbak vagyunk az állatoknál mintsem rosszabbak. A különbség annyi hogy hatékonyabban tudunk gonoszok lenni mint az állatok (és hogy sokan vagyunk)
A gonoszság egy tudatos akarat vagy hajlam, az ember tisztában van vele, hogy ez egy negatív dolog. Az állatvilágban ilyen nincs. Az állatokat a túlélés és a szaporodás ösztönei vezérlik.
Az ösztönvezérelt ember az, aki gondolkodás nélkül cselekszik. Ettől még nem lesz gonosz, az teljesen más.
És de, neked külön, mert nem érted: EMBERI ÉRZELMEKKEL, TULAJDONSÁGOKKAL NE RUHÁZZUNK FEL ÁLLATOKAT.
Igyekszem az idióta bugyuta szinteden elmagyarázni.
Attól hogy a béka zöld és ő ezt nem tudja magáról, hisz így született (genetika mondta neki ző'd legyé'), attól mi emberek nevezhetjük zöldnek őket és eldönthetjük hogy csúnya/nem csúnya. És nem kérjük számon hogy te béka miért vagy zöld. Attól hogy a béka nem tudja magáról, akkor is ő egy zöld béka.
Most meg éppen arról beszélgetünk hogy a béka miért ilyen zöld, hisz mink is néha zöldek/csúnyák vagyunk.
Minden világos, vagy kezdjük az abcnél?
És végezetül:IGEN, A MACSKA GONOSZ EMBERI SZEMSZÖGBŐL NÉZVE! Mint amiről eppen beszélünk
"EMBERI ÉRZELMEKKEL, TULAJDONSÁGOKKAL NE RUHÁZZUNK FEL ÁLLATOKAT."
Magyarázod ezt olyanoknak akik számára egy állat élete többet ér egy emberénél.
Ez olyan, mintha szöcskét tanítanál vizbiciklizni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!