Ha az atlétika egyes sportágaihoz kutyafajtákat kellene hozzárendelni, az egyes sportágakat melyik kutyafajták tudnák leginkább jelképezni?
Futás - agár
Úszás - sok választék van. Labi, uszkár, újfundlandi, néhány spániel..
Atlétika/gimnasztika - border, malinois
Súly emelő-húzó versenyekre berni pásztor például
Nagyon sok a sportág és mégtöbb a kutyafajta. Kicsit pontosabban?
Bármelyik, most volt az atlétika VB, erről jutott eszembe a kérdés. :-)
Futásból többféle is van. Maraton, sprintversenyek, gátfutás.
Volt 7 és 10 próba, gyaloglás, kalapácsvetés, súlylökés...
Sajnos nem tudtam az egészet nézni.
Rövidebb távú síkfutások (100 m - 1500 m) : agarak,
Hosszútávfutás (5000 m - 10000 m): vizslák
Maraton: Szibériai husky
Gyorsaságban, rövidtávon mindenképpen az agarak lesznek a nyerők.
Hosszútávon talán a Német juhászkutyák, Labik, Borderek, Vizslák, Malinois.. ezek is viszonylag "mindenes" kutyák, azért is népszerűek. Jó az állóképességük, erősek, gyorsak, és kiváló mozgékonysággal rendelkeznek.
A leghosszabb távokat szerintem ettől függetlenül egy Husky tudná futni.
Súlyhúzásra a pit/bully erős dobogós, de azt hiszem a Malamutok és Bernik erősebbek, hiszen ezeket eleve nagyon nehéz súlyok mozgatására tenyésztették. A berni eredetileg kisebb szekereket húzott a hegyekben.
Gyaloglást például a vadászkutyák és kopók is nagyon erős mezőnyben tartanák, a Leonbergi pedig kíserő kutya volt.Hosszú kilómétereket sétált a gazdáival. Labi, Vizsla itt is élmezős.
Ugrándozni marad a border, papillon, kelpie, aussie..
Őő.. a többit nem tudom, nem sportolok, nem tudom mik vannak.
Puskázok egy kicsit, ezeket találtam még:
- távolugrás
- hármasugrás
- magasugrás
- rúdugrás
- gerelyhajítás
- súlylökés
- diszkoszvetés
- kalapácsvetés
- hétpróba: 100 m gátfutás, magasugrás, súlylökés, 200 m síkfutás, távolugrás, gerelyhajítás, 800 m síkfutás
- tízpróba: 100 m síkfutás, távolugrás, súlylökés, magasugrás, 400 m síkfutás, 110 m gátfutás, diszkoszvetés, rúdugrás, gerelyhajítás, 1500 m síkfutás
A hétpróba és a tízpróba összetett versenyszámok, ezeknek az összpontszáma számít a végén, de minden induló mindegyik részét teljesíti.
Nyilván a kutyák nem fognak dobni például, inkább csak a sportághoz szükséges készségeket lehetne fajtákra leképezni, hogy melyikre jellemző inkább.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!