Miért nem engedi a jegyző, hogy az állatvédők elhozzák az ottmaradt állatokat Kolontárról?
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 06:22
Illegális vagy nem a telep tök mindegy, az állatoknak enni kell. Akik körül sokan úgy kerülnek oda, hogy a paksi és környéki "kedves gazdi" ott rakja ki őket a telepnél. Egyébként jó, az illegális telepet felszámolják. Az önkormányzat nem akar helyette másikat, viszont kötelessége a kóbor kutyákkal valamit csinálni. Na innen már szerintem neked sem kell hozzá sok ész, hogy rájöjj, mi lenne a kutyák sora Pakson és környékén utána...
"FRISS HÍREK röviden:ma 8 macska, 6 kutya, 3 tyúk jött, plusz végigetettük az otthagyott állatokat. + 1 kiskutya, akit a katasztfófa védelem mentett 1.nap, egyik gazdája meghalt, másik kórházban.. Holnap is megyünk etetni. A hivatalos szervek szerint az állatok nincsenek veszélyben, nem jön az iszap..."
Az utolsó mondatra hívnám fel a figyelmet. Érdekes sajnos...
Azért tisztázzunk valamit.
Szervezedten kell működnie egy társadalomnak, és benne minden kisebb csoportnak. Kell, hogy meglegyen a támogatója az embereknek, az állatoknak (állatvédelem) és a vadállatoknak is (bővebben a természetvédelemnek). Semmire sem jutnánk, ha nem lennének meg mindennek és mindenkinek a bázisai - az káosz lenne. Így lehet segíteni, hogy van, aki az emberek elhelyezésében és ellátásában, van, aki ugyanebben az állatok esetén, és van, aki a természeti értékek védelmében (bennük a vadállatállományt) dolgozik. Ennyi erővel mindegyik csoport beszólhatna a másiknak a maga szent ügyéért, pedig ez így működőképes.
A figyelmet fel lehet hívni másra is, ahol elkél az emberek segítsége és támogatása, de nem kell kritizálni azokat, akik nem abban érdekeltek ELSŐSORBAN. Azokat kéne kritizálni, akik tudnának, de semmit sem tesznek egyik ügy érdekében sem.
A mi házunk környékén rengeteg madár él, etetjük őket és úgy tudom a fecskék sem csak azért fogynak ilyen radikálisan, mert kevés lenne a fészek, hanem egyes népek, pl. Máltán, sportot űznek abból, hogy vándorláskor halomra lövik őket. :S
Az utolsó válaszoló (MME) abszolút jól írta le a dolgokat, én is valami hasonlót akartam, csak nem sikerült megfogalmazni. :) Már elnézést, de hadd ne legyek már debil azért, mert én az állatokat menteném onnan. Az embereket is mentik elegen, senki nem tud mindennel egyszerre foglalkozni. Ma 40 ezerért vettünk gyógyszereket a sérült állatoknak, ez is biztos debil dolog volt tőlem. :)
17:17es vagyok
Nem is azt mondtam, hogy azért kevés a fecske, mert kevés a fészek. (Bár vannak olyanok barmok is, akik a tojásokkal/fiókákkal teli fészkeket verik le, ami amugy bűncselekmény.) Viszont az sem igaz, hogy csak a hülye máltaiak miatt vannak kevesen. Csak azt mondtam, hogy az ember néhány fészek kihelyezésével is már sokat segíthet nekik. És tartsd nagyon szerencsésnek magad, hogy sok felétek a madár!
Kedves 17:17-es!
Igazad van abban,hogy a természetet is hatalmas kár érte! Viszont szerintem az nagyon ostoba kijelentés volt,hogy egy kutyát lehet pótolni!!! Sajnos vannak ilyen emberek,akik úgy gondolják,hogy nem baj,ha odaveszett a kutya,majd szerzünk másikat. De általában az ilyen gondolkodású embereknél a következő is egy 1 méteres láncon fogja leélni az életét a kert végében!
De gondolj azokra az emberekre,akiknek a kutya többet jelent egy állatnál! Szerencsére szépszámmal vannak olyanok is ,akiknek a kutyájuk a barátjuk,családtagnak tekintik! De van olyan is,hogy a kutyája az egyetlen társa! Gondolod,hogy az ilyen emberek számára is pótolható a kutya???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!