Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Nem találom a macskámat...

Nem találom a macskámat lassan 5 napja.. Egy kandurról lenne szó,nincs ivartalanitva. Szombat este mikor nagy vihar volt,igaz nem bírja a vízet de kiment ugyanúgy esőben is. Ilyen esetekben aggódnom kéne? Reménykedem benne hogy nem esett baja..

Figyelt kérdés
Ez azért lehet mert tüzelnek a macskák,vagy a vihar miatt már nem talál vissza haza? Nem tudok mire gondolni.
2022. júl. 7. 05:15
1 2 3 4 5
 21/43 anonim válasza:
100%
Fiatal még nagyon ez a lány, látszik a legutolsó válaszaiból. Nem az ő felelőssége a macska, a szüleié. Valószínű nem is állnak jól a dolgaik, neki csak volt egy kis szőrös barátja, aki hiányzik neki. Én is teljesen amellett vagyok, hogy csak ivartalanított macska legyen - de erről nem a gyereknek kell gondoskodni.
2022. júl. 7. 12:11
 22/43 anonim ***** válasza:
84%
Teljesen egyértelmű, hogy szüleid költséghatékonyan megoldották a macskaproblémát. Ha nagyobb leszel, majd megérted a témát!
2022. júl. 7. 12:17
 23/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm pár embertől a megértést. Nos,annyit elárulok hogy lassan felnőtt korba lépek de az mindegy. Igen,sajnálatos módon szüleim dolgába nem szólhatok bele,van aki igen de nem minden szülő egyforma. Sajnálom az egészet de nem én akartam kínozni macskát,szüleim se olyanok,de ők dönthetik el, Mindenkinek más a véleménye erről.

20-ik válaszónak:

Nem ,nem kínozni akarom a gyereket ,se állatot. Tisztában vagyok azzal hogy felelni kell egy gyerekért és állatért is. Nem működik könnyen ez,tudom. Csak egy példa volt. Vannak olyan gyerekek akik nagy szegénységben nőttek fel, de ugyanúgy lettek egy sikeres vállalkozók vagy egyéb más. Van aki dúsgazdag családban nő fel és mégis nagykorára egy senki lesz. Tisztelet a kivétel ,persze. Mi is egy normális,átlagos család vagyunk. Annyi hogy most nem olyan helyzetben vagyunk hogy jól álljunk pénzügyileg stb.

Vitákra meg semmiféleképpen erre nincs ennyi időm,most harag nélkül de nincs értelme vitatkozni. Egy kérdést tettem fel és csak egy rövid választ vártam el,nem többet.

Igen,hiányzik a macskám,félnapja kb keressük a barátommal de próbálkozom ahogy tudok.

2022. júl. 7. 15:39
 24/43 A kérdező kommentje:
Hozzá teszem hogy vannak macskák melyek szint úgy,ivartalanítva vannak de mégis ki mennek. Megy a macskák után vagy egy tüzelő nöstény miatt is elmegy. Nem volt a macska teljesen bezárva,de az udvaron lehet akármilyen kerítés,ugyanúgy fel tud mászni.
2022. júl. 7. 15:49
 25/43 anonim ***** válasza:
86%

Macskabiztos kerítésen nem tud átmászni.

Meg a kifutóból sem tud kimenni.

Csak ezekhez némi ész meg felelősségérzet kéne.

2022. júl. 7. 16:15
 26/43 A kérdező kommentje:

Egy macskának kell a szabadság. Kíváncsi lennék meddig bírná bezárva..

Miért lenne felelőtlenség?

nem hajlandóak bent megmaradni a házban.

Nem azért, mert én egy felelőten barom vagyok, aki szarik az állatára és kib*ssza az udvarra.

Alapba 3 hónaposan került hozzám és hiába próbáltam őt bent tartani, egyszerűen visított, nyávogott, kaparta az ajtót, már annyira stresszben volt, hogy elbújt a szekrény mögé. Ezt azért nem szeretném. Sok ivartalanított macska is,ugyan így van. Vannak ismerőseim hogy nem egy macskája van és ivartalanítva van de ugyan úgy ki szeretne menni. A macska ragadozó állat, nincs jogom arra hogy bezárjam.

2022. júl. 7. 16:53
 27/43 A kérdező kommentje:

Az igazi állatszeretet alapja hogy a körűlményeidhez és lehetőségeihez képest minden tőled telhetőt megteszel az adott állatért ha egyszer felelősséget válaltál érte mert attól a naptól amikor elválaltad egyben felelősséget is válaltál érte.

Lehetne itt vitatkozni a végtelenségig hogy milyen körülmények megfelelőek egy macskának. Azt mindenki döntse el maga.Szerintem vannak érvek és ellenérvek a benti és kinti tartás mellett is. A kinti környezet is természetesen tartogat veszélyeket de nem tőrvényszerű hogy keveset él majd egy kinti cica és sokat egy benti szerintem. De ez csak az én véleményem.

2022. júl. 7. 16:55
 28/43 anonim ***** válasza:
79%
Te ne papolj a felelősségről egy kinti ivaros macskával, mert szart de tudsz róla.
2022. júl. 7. 18:51
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
*se
2022. júl. 7. 18:51
 30/43 anonim ***** válasza:
21%
5 Akkor ennyi erővel az állat dolga az is, hogy találjon magának kaját, azaz vadásszon, ne kelljen etetni, meg jó ha szerez magának valami szállást is, nem?
2022. júl. 7. 18:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!