6-7 hónapos kor ideális egy nőstény cica ivartalanítására (még nem tüzelt eddig)? Ugye ettől még nem áll meg a növekedésben, ugyanúgy fejlődik tovább és növekszik?
Egy fajtatiszta brit nőstény cicáról van szó, teljesen egészséges hála Istennek, azonban lakásban tartjuk és szükséges lenne ivartalanítani mindenképpen. Közel 7 hónaposan ideális elvégezni rajta a beavatkozást? Ez nem állítja meg a növekedésben? Hallottam már sok olyat is, hogy a macskák nagyobbra is nőnek, ha fiatalon ivartalanítják őket, azonban olyat is, hogyha túl fiatalon, akkor ez negatív irányba befolyásolhatja a fejlődésüket. Most akkor kérdem én, mint laikus,MI az igazság?
Nagyon szépen köszöönöm előre is a válaszokat! :)
Szia! Majdnem ennyi idős az én cicám is. Én beszéltem az állatorvossal aki azt mondta hogy a legideálisabb kor az a hat hónapos és másfél éves kora között van. Nekem azt javasolta, hogy ha nincs esélye annak, hogy kiscicái legyenek, akkor várjam meg az első tüzelést, ha viszont kandúrral él együtt akkor ajánlott már most elvinni. Elvileg nem lesz tőle semmi növekedési "gondja". Azt mondják maximum kicsit megnyugszik.
Tehát mivel egyke cicám van én megvárom az első tüzelést.
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Egyelőre mindenki azt mondja, hogy most lenne a legideálisabb! Most 6,5 hónapos ő is :)
Utolsó, örülök, hogy gyönyörű szép és egészséges brited van :) azt nem tudod véletlenül, ez a fajta hány éves koráig van fejlődésben? és tényleg gyorsabban is felépülnek mintha később lennének ivartalanítva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!