Nem találom a macskámat lassan 5 napja.. Egy kandurról lenne szó,nincs ivartalanitva. Szombat este mikor nagy vihar volt,igaz nem bírja a vízet de kiment ugyanúgy esőben is. Ilyen esetekben aggódnom kéne? Reménykedem benne hogy nem esett baja..
De minek a macska ha szarban vagytok? Majd gyereket is csupasz seggre vállalsz csak mert cuki? Akkor is ha nincsenek meg a megfelelő körülmények hozzá?
Egyesek úgy csinálnak mintha kötelező lenne állatot tartani, még a nyomorba is.
Szegény macska.
Én is azt remélem hogy befogadta valaki aki rendesen tartja majd, és nem így.
Egy éve tart az ügy, egy éves a macska.
Nem kell állatot tartani, ha az alapvető minimumot se tudod neki megadni, ennyire egyszerű.
Aggódnod kéne-e? Igen, minden alkalommal, ha kimegy. Lehetőleg annyira kéne aggódni, hogy nem b*szod ki a macskát a viharba. Például.
Leszögezem,senki nem tudta a családban hogy ekkora probléma fog ütközni. Egyrészt,egy gyereket bármikor vállalok akármennyire is nem állunk jól,van az a pénz hogy annyira jusson hogy inkább a gyereket tartsam el jobban mint magamat.
Másrészt,ugyanùgy próbálok gondoskodni,még ha nincs is pénz arra hogy ivartalanítsuk.
Ha születne egy gyermek akkor adjam oda egy idegennek vagy gyerekotthonba,hogy van ez?
Ha a macskám jó helyen van akkor örülök vagy ha befogadta valaki,legalább tudom jó helyen van csak ne essen baja.
Egy választ akartam annyira hogy ilyen helyzetben mit lehet kezdeni vagy mennyire esélyes hogy vissza jön. Nem vélemény kifejtést,pláne akkor ha nem tudja milyen probléma áll a háttérben.
Nem "basztam" ki a viharban. :) Bent volt. Csak ki akart menni,magától ment ki és nem azért ment ki mert én akartam hogy menjen. Ahogy kiment valaki az udvarra,kifutott.
Kandúr macska képes hetekre eltűnni, a nagyobb rizikó, hogy összeverekedett más macskával, megtámadta kutya, stb és valahol betegen-sérülten bujdokol. Nézz körül a környezetedben, önkormányzatok és állatvédő szervezetek is szoktak ingyenesen, vagy nagyon minimális hozzájárulásért ivartalanítási akciókat tartani.
"Annál is inkább, mert már a párzási időszaknak is vége"
A macskák párzási időszaka márciustól szeptemberig tart. Ha nem vemhesülnek a tüzelés alatt, akkor a ciklus újraindul, akár 9-10 nap múlva már. A vemhes macskák az alom leválása után újra tüzelnek, akár 3 almot is képesek "lehozni" egy párzási időszakban. Szóval nincs ilyen, hogy vége a párzási időszaknak. valahol a kandúr belátható közelében egészen biztosan van tüzelő nőstény.
Megint egy kintimacska-bentimacska vitagenerátor.
Mindjárt jönnek a kerítés -és kifutóvállalkozók.
Szerintem nem kell még lemondanod róla. Nálunk is van ivarzó macska a környéken és "űzik" a kandúrok. Ide is jár szomszédolni egy, de már jó pár napja nem mutatkozott.
Viszont azt fontos lenne elfogadnod, hogy a kinti macskák esetében nagy a rizikó, hogy valami miatt egyszer nem bukkan fel, vagy megbetegszik, esetleg bántja a többi kandúr. (Most szerintem nem így van!)
Kitartás!
Hát,a padláson nagyon sok macska volt de miòta a macskám elment ,azok sincsenek itt. Úgyhogy van rá esély arra is hogy ahova mentek a macskák,ment utánuk. Kerestem a környéken de konkrétan,egy macska sincs. Keresgélem tovább ahogy csak tudom.
Köszönöm a segítséget,amint visszajön,elintézzük úgy hogy ivartalanítsuk,megérdeklődöm.
Én is erre gondoltam hogy lehet megsérült mert összeverekedett vagy valami de reménykedem benne hogy nem,köszönöm szépen a választ.
"Egyrészt,egy gyereket bármikor vállalok akármennyire is nem állunk jól,van az a pénz hogy annyira jusson hogy inkább a gyereket tartsam el jobban mint magamat."
Jézusom, putri... Normális ember csak akkor vállal gyereket (meg állatot is) ha maximálisan be van biztosítva és bőven van tartaléka, meg nem kell választani hogy ki egyen, ő vagy a gyerek.
"Ha születne egy gyermek akkor adjam oda egy idegennek vagy gyerekotthonba,hogy van ez?"
Ja, mert a gyerekek csak úgy maguktól születnek, minden előzmény nélkül.
Ha az ember nyomorban él és nem megfelelőek a körülményei egy gyerekhez, akkor meg kell akadályozni a teherbeesést. Rengeteg módszert feltaláltak már. Rohadt önző dolog a nincstelenségbe gyereket vállalni, az ilyenek csak magukra gondolnak, arra nem, hogy milyen érzés lesz a gyereknek a létminimumon felnőni, esélyt sem kapva egy normális életre.
Ugyanezt levezetve állatokra, alap hogy ivartalanítunk. Egy év alatt már akkor is megtehettétek volna, ha minden hónapban aprópénzből teszitek félre az árát. Meg ahogy valaki írta, ingyenes akciók is vannak.
Te állatbarátnak nevezed magad miközben miattad ki tudja hány kismacska megszületett már, akiknek szintén semmi esélyük egy jó életre?
Ezek mellett még szabályt is szegsz, az állatvédelmi törvényben ugyanis rögzítve van hogy az állattartó köteles az állatát a saját területén belül tartani.
Az állattartás hatalmas felelősség, de minek is magyarázom olyannak, aki szerint a gyerekvállalás sem az...
Gondolom hiába idéznék a Kis Hercegből, azt sem tudod eszik vagy isszák. De abban is biztos vagyok hogy sokan akik ezt most olvassák, tudják hogy melyik idézetre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!