Most nem az irigység a fő oka a kérdésemnek, de miért van ez?
6 évig könyörögtem egy kutyáért, egy osztálytársamnak kipattant a fejéből, hogy kutyát akar és egy hónapon belül megkapta. Én lelkiismeretesen gondoztam az enyémet(napi 4 séta, hajnalban kelés, későn fekvés a séták miatt, én fürdettem, mindennap fésültem, én vásároltam neki mindig a kajáit, felszereléseket, utánuk olvastam vagy 6-8 könyvben és neten is még előtte, kb csak a pénz kellett, minden mást én intéztem, dokihoz is egyedül vittem, én neveltem, tök jó kutya egyébként), az osztálytársam meg egyszer vitte le suli után 20 percre max, amúgy az anyja vitte reggel-este, meg ő is etette, ő nevelte, dokihoz is ő hordta stb, aztán mégis kapott még egy kutyát, én meg nem. Ráadásul az enyém menhelyről örökbefogadott felnőtt kutyus, másikat is így akartam, osztálytársam 50ezerért kapta a fajtajellegű kölyköt, aki amúgy tök neveletlen, ugat, harap mindenkit és odavittek mellé egy másik ugyanilyet, legyen barátja, mert másik kutyát nem visel el.
Szóval igen, irigy vagyok picit, hogy én mindent megtettem érte, meg a másikért is, mégsem lett, ő meg a semmiért megkapott kettőt, de leginkább nem értem, a szülők azt hittem azt nézik, mennyire felelősségteljes a gyerek, mit lehet rábízni, mennyit lehet engedni, egy még oké, de látja, hogy rá maradt a kutya és akkor vesz neki még egyet, miért?
Kerdezo, te fejen is allhatsz, akkor sem tudsz mindent biztositani a kutyanak, mert nem te vagy a kenyerkereso a csaladban.
Penz nelkul meg nem lehet kutyat tartani ugye, igy ebben a kerdesben mindig a szuloke az utolso szo, ne legyel telhetetlen, orulj neki, hogy mar van egy kutyad.
Hogy az osztalytarsad szulei mit engednek meg maguknak kutyaugyben vagy mit nem, az sajnos nem tartozik rad. Es ezek szerint a szulok foglakoznak a kutyakkal valamennyire (viszik setalni, orvoshoz, stb), ha ez igy nekik jo, akkor jo. Az persze kar, hogy neveletlenek, de az o dolguk. Felnott emberek, gondolom tudjak mit vallaltak es azt is tudjak, hogy a kutyak rajuk maradnak ugymond.
Nalunk sem a gyereknek van kutyaja, hanem leginkabb nekunk, szuloknek. O foglalkozik vele amennyit akar, de elsosorban a mi felelossegunk.
Hát, lehet, hogy tényleg én a pénz miatt nem kaphattam, nem voltunk eleresztve, finoman szólva. De ő miért kaphatott, mikor az alapvető igényeit sem adta meg az addigi kutyának sem?
Amúgy természetesen, örültem, hogy egyáltalán kaphattam kutyát, itt nem a telhetetlenségről van szó, hanem amikor visszanéztem az első fotókat 3 évvel az örökbefogadás után, láttam mennyit őszült, akkor tudatosul bennem, hogy már nem fiatal(5 éves volt, mikor örökbe fogadtuk) és szinte pánikba estem, mi lesz velem nélküle, egyből az jutott eszembe, kellene egy másik is, aki majd tartja bennem a lelket, ha ő már nem lesz velem. Kutyás szerettem volna maradni, mert nem hiszem, hogy őutána újra kutyássá tudnék válni ...
Náluk meg az volt a szempont, hogy legyen egy társa, aki helyette lefárasztja ...
Van néhány hasonló gondolkodású kutyás barátom, mint én, akik szintén nem értik, miért kellett neki kutya, mi mindent megteszünk értük, ők meg cserélgetik őket, mint a lejárt divatú ruhát.
De ezek szerint a válasz csak annyi, hogy vannak felelőtlen, lelketlen, nemnormális emberek, szülők, gyerekek, akik sosem fognak megváltozni, mert nem látják a tényeket.
Ugyanilyen helyzetben voltam mint te, sose jártam bulizni, jó tanuló voltam, érdekeltek az állatok, olvastam, tanultam róluk, de nem kaptam sose lehetőséget kutyára, másnak bezzeg kerti dísznek ott volt.
Viszont közben felnőttem, lassan megteremtem a lehetőségeket és lehet kutyám. Úgyhogy ez valamennyire megnyugtat, jó lett volna ha van lehetőségem, de egyébként jobb ha te fizeted az anyagiakat is, hiszen akkor mondhatod hogy tényleg biztosítasz neki mindent.
Kitartás és sikert a további kutyáidhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!