Neveletlen kutya? Mi csináljuk rosszul?
Az a kutya úgy viselkedik, ahogy várható egy kevéssé kontrollált kutyánál. Nem azt mondom, erről le kellene tiltani, de teljesen úgy reagál, ahogy az várható egy dominánsabb kutyánál.
Nekem az alap kérdésem az, hogy mi a fenét keres ölben egy kutya a futtatóban? Ott játszani kéne, futkározni, szocializálódni. Ez ölben nem megy. Ha nagyon olthatatlan vágyat érzel az ölbekutyára, tedd otthon négy fal között, habár a magam részéről ott sem tudom értelmezni a dolgot.
Ennél már csak az nagyobb hiba, amikor egy szerintük agresszív kutya (vagy fekete, vagy nagy, vagy bármilyen) láttán ölbe kapják a kutyát egyesek. Ha netán tényleg agresszív lenne másik, esélye sincs az ölben lévőnek védekezni, valószínűleg a kutya és a gazdája is sérül. Ha a másik nem agresszív, csak domináns, lehet hogy sérülést nem fog akarattal okozni az ölben lévőnek, de tuti kikapja a gazda kezéből, ha van rá lehetősége. Ha még csak nem is domináns, de az ölben lévő felsőbbrendűsége tudatában (hisz magasabban van, ráadásul a gazda kezében) megugatja őt, az szintén kiváltója lehet egy támadásnak.
Ölben kutyának nincs keresnivalója, ami alól tényleg csak pár különleges alkalom van, teszem azt amíg felteszed az asztalra az állatorvosnál, vagy ha annyira rosszul van hogy nem tud maga közlekedni. Vagy esetleg mint egy gyakorlat, ami nagy fegyelmet és koncentrációt igényel a kutyától.
Igen, normális, hogy a kutya kapkod az ölbevett kutyák után. Az már hagy kivetnivalót maga után, hogy a gazdája nem szól rá a kutyájára ezért.
Most nem értem. Akkor kapkod a másik kutya, ha álltok és ölbe felveszitek vagy akkor amikor ültök és az öletekbe ugrik?
Nem mindegy.
Sose szabad felemelni, ölbe venni egy kutyát a többi kutya között, zsákmányt csináltok így belőle, simán lekapja onnan egy másik kutya amelyiknek erősebb a zsákmányszerző ösztöne.
De nem értem, miért hagyjátok, hogy feljöjjön hozzátok, pláne ölbe? Zavarjátok le őket, a futtató azért van hogy játszanak a többi kutyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!