Együtt élünk párommal már több, mint két éve és úgy gondoltuk, hogy szeretnénk egy cicát. Jött is az alkalom, kaptunk egy 9 hónapos ivartalanított kandúrt. Eleinte persze bizalmatlan volt, de mostanra már megnyugodott és jól érzi magát. De van egy szokása amit nem tudunk hova rakni párommal. Csak a párom cuccaira pisil rá, vagy bele. Tehát ma reggel konkrétan a papucsában volt pisi, előtte meg a mappája alatt. Van egy kis dohányos doboza is, az ha nyitva marad akkor abba is megy a pisi. Mindezt este amikor nem látjuk. Egyébként szobatiszta, nem piszkít sehova és nekem nem tűnik terület jelölésnek sem, mert elég sokat rak le a párom dolgaira. Én már nem tudok mire gondolni, csak arra, hogy vagy irigy rá, vagy valami más baja van vele.
Létezik, hallottam már ilyet! ööö máskérdés hogy mit lehet tenni ilyenkor! talán a cuccait tegye el, ha van rá módotok és foglalkozzon sokat a cicával! Én úgy hallottam a kandúr cicák, ivarosak és ivartalanok is nem jönnek ki jól a férfiakkal egy ideig, főleg ha az nem mami szerepet tölt be, hanem a mami melletti szerepét "alakítja"! Azt tudom tanácsolni, hogy ne hagyja elöl a cuccait, egy ideig csak, utána le fog szokni róla és kedveskedjen többet a cicával, te meg próbálj meg kevesebbet! pl a vacsit ő adja neki, a jutalomfalatot is ő adja neki, mikor simi van akkor ő simogassa ne te! Ennek be kell válnia! :)
2014. ápr. 20. 12:32
2/4 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy mindig én etetem, és általában én babusgatom a legtöbbet, de akkor majd változtatunk ezen. :) Köszönöm szépen a tippet!
2014. ápr. 21. 14:13
3/4 ecsemecse válasza:
Az is lehet, hogy valami olyan szagot érez, ami nem teszik neki. Esetleg nem dohányzik a párod? Vagy nem használ erős parfümöt? Az is zavarhatja és csak el akarja fedni a szagokat. Vagy lehet, hogy éppen a régi gazdájának a szagára emlékezteti az ő szaga, ezért megy oda, vagy pont a tiéd hasonló, az övé nagyon idegen és ez a reakciója rá. Mennyi ideje van nálatok?
Persze, mint az első írta, az is lehet, hogy a mami kegyeit akarja megszerezni a másikkal szemben, de ezt én inkább fajtársaktól láttam, emberrel szemben ennyire intenzíven még nem. De ha kicsit párod is babusgatja, azzal rontani biztosan nem fogtok a helyzeten! :)
2014. ápr. 21. 16:05
4/4 A kérdező kommentje:
Körülbelül egy hónapja van nálunk. Párom dohányzik, de nem a lakásban, hanem az erkélyen.
Csak olyan dolgokra pisil rá, ami a földön van. Legalább nem hagyunk magunk után kupit, mert mindent el kell pakolnunk. :D Lehet még mindig kicsit stresszes, de ez napközben nem látszik rajta. Dorombol, bújik. Este történnek ezek a dolgok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!