Nemsokára elutazok Romániába, és járni fogok egy olyan helyen is ahol őshonos az egyik húsevő növény. Az érdekelne, hogy szerintetek lehet-e majd ott venni egyet? Mennyibe kerülhet (forintba kb) és hogy fognom kell majd neki legyet télen pl amikor ő magának nem tud, vagy ha rendes földbe ültetem ellesz annélkül is? Látom amikor fog egy legyet? látni fogom ahogy összecsukja a "levelét"?
Hát párom vett egyet anno, azon tapasztaltuk meg sajnos. Aztán utánaolvastunk, hogy jé, ez így van. Azért a gondozásáról tudtunk vmit. :D Szóval jól érezte magát, ezért virágzott is. Csak amit később láttunk boltban, az mind virágzó példány volt már.
Szóval erre figyelni kell, nehogy átverjék az embert, hogy vesz egy virágzó légycsapót drága pénzért, aztán meg egy hét után annyi neki...
2010. szept. 16. 21:38
12/15 Norczy válasza:
de a lényeg binbóval még nem probléma a virág de ha már lassan kinyílik akkor igen pusztulásra van ítélve sajnos a növény. Én vagy 10 virágzást előztem meg a bimbó töves levágásával, és szaporodott is a kis növény idén már 4 fele tudtam szedni. Aztán valami nem tetszett neki mert ha úgy öntöztem ahogy kívánta elkezdett rohadni, ha kevesebbet akkor meg száradni, semmi sem volt jó neki és sajnos mind a 4 kipusztult, de a kancsókám idén gyönyörű lett hála az égnek ,már a 2. babát szedem majd le róla. És a fél család kér már belőle :D
2010. szept. 16. 22:40
13/15 anonim válasza:
az Obiban, én többször is ott vettem.
2010. szept. 17. 09:57
14/15 anonim válasza:
Nekem 3 vénuszom volt, de sajnos mindegyik elpusztult. De vannak kancsókáim (4 db) Az egyik már 4 éves! Amúgy ha a kancsóka alsó levelei elszáradnak, azonnal szedd le a fertőzések, gombásodás ellen. Egyéb húsevő növények: Kürt virág, hízóka, kobra liliom, harmat fű. Vannak víz alatt élő húsevő növények is, ők vízi bolhával, kisebb halakkal táplálkoznak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!