Pár hete vettem egy husevö növényt. Ideig jol müködött, most nem reagál a kajára ha etetem. Mi baja lehet? Van egy kancsokám is, annak meg leszaradtak a kancsoi. Mit tegyek?
Gondolom, légycsapót vettél - ennél tudni kell, hogy egy levél háromszor tud rovart fogni, utána elhal. Ha túzl sokat eteted, akkor rövoid idö múlva nincs többé levele és elpusztul.
Az összes húsevö növény olyan helyröl származik, ahol a talajban nincs elég tápanyag, és ezért kell a levelein keresztül külön beszereznie. De mivel csak ritkán sikerül valamit fognia, ezért nincs arra felkészülve, hogy "etetik". Ha erösen hozzátáplálnak, akkor tápanyag-túltengésben fog elpusztulni.
én úgy tudom, hogy csak 5x bir enni, és utana pusztul el, de nem lényeges, én azt nem értem, hogy miután ennyiszer eszik utana csak egy ilyen "száj" fog elpusztulni, vagy az egész növény? de egyebkent azt olvastam a neten, hogy ha már pusztulásfélben van, akkor vágd le az egyik oldallevelét, és ted be egy cserépbe, és ha szerencsld van, akkor egy hét múlva kinől az új növény.
Ha segített neked ez a válasz, akkor kérlek nyomd meg a hasznos gombot, köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!